De juiste manier van hout behandelen kan afhangen van de houtsoort. Daarom is het goed om te weten welke soort hout u wilt verven of beitsen.

Houten huizen

Op deze pagina vind u een overzicht van houtsoorten en de bijbehorende werkwijzers die u op weg helpen bij het beitsen, verven en verder behandelen van uw hout. Vrijwel alle in Nederland en België gangbare soorten vindt u hier: douglas, eiken, grenen, meranti maar ook vurenhout, steigerhout en accoya. We leggen uit hoe u het hout behandelt en welke opties er zijn. Er is houtverf voor elke situatie. Zo hebt u de keuze tussen dekkend, transparant en semi-dekkend (of semi-transparant) beitsen.

Komt u er niet uit?

Houten huizen verven is waarschijnlijk niet uw dagelijks werk. Bij de keuze van de verf kunt u daarom altijd gebruik maken van onze digitale assistent (het oranje icoontje rechtsonder). Deze leidt u via enkele eenvoudige vragen direct naar het juiste product.

In de werkwijzers hieronder worden de begrippen verven en beitsen soms door elkaar gebruikt. Met verven wordt veelal een (semi-)dekkend resultaat bedoeld, en beitsen verwijst vaak naar hout behandelen met een transparant product.