De juiste manier van hout behandelen kan afhangen van de houtsoort. Daarom is het goed om te weten welke soort hout u wilt verven of beitsen.

Houten huizen

Op deze pagina vind u een overzicht van houtsoorten en de bijbehorende werkwijzers die u op weg helpen bij het beitsen, verven en verder behandelen van uw hout. Vrijwel alle in Nederland en België gangbare soorten vindt u hier: douglas, eiken, grenen, meranti maar ook vurenhout, steigerhout en accoya. We leggen uit hoe u het hout behandelt en welke opties er zijn. Er is houtverf voor elke situatie. Zo hebt u de keuze tussen dekkend, transparant en semi-dekkend (of semi-transparant) beitsen.

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder!

Houten huizen verven is waarschijnlijk niet uw dagelijks werk. U hebt dus wellicht veel vragen. Soms weet u ook niet wat voor houtsoort er op uw huis, terras of schuur zit. Wij helpen u graag verder! Bel ons op +31 (0)6 47551826 of stuur een bericht, en we geven u een deskundig en betrouwbaar antwoord. Zo bent u maar een stap verwijderd van een mooi, duurzaam en voordelig resultaat. Contact opnemen is geheel vrijblijvend.

In de werkwijzers hieronder worden de begrippen verven en beitsen soms door elkaar gebruikt. Met verven wordt veelal een (semi-)dekkend resultaat bedoeld, en beitsen verwijst vaak naar hout behandelen met een transparant product.