Teak Beitsen

Teak BeitsenU wilt teak beitsen maar u wilt graag meer weten over de producten en de toepassing daarvan? Dan kunnen wij u hierbij helpen. Teak is afkomstig van de teakboom en is een soort hardhout. Het is een erg mooi houtsoort en is duurzaam. Het wordt vaak zowel binnen als buiten gebruikt voor zowel meubels als vlonders en terrassen. Onbehandeld Teak kan door de weersinvloeden vervagen in een soort grijsachtige kleur. Het Teakhout wordt dus vaak gebeitst. In dit artikel vertellen wij u welke beits u het beste kunt gebruiken en welke stappen u moet ondergaan om het beste eindresultaat te krijgen. Lees hier het artikel over Teak verven - Dekkend.

 

Aanbevolen producten voor het Teak beitsen

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Transparant: Deze watergedragen, schimmelwerende transparante beits geeft kleur aan het hout maar laat de ondergrond zichtbaar. U kunt uit alle RAL en NCS kleuren kiezen. Door de unieke samenstelling hoeft u, als u op nieuw hout gaat beitsen, voor dit product geen apart impregneermiddel aan te schaffen. Deze zit namelijk al in het product verwerkt. Dit product kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en is ook verkrijgbaar als een dekkende beits.

 

jotun benar uvr

 

Jotun Benar UVR: Dit product is speciaal geschikt voor het beitsen van tropisch hardhout en kan zowel binnen als buiten toegepast worden. De Benar is een blanke lak uitstekend geschikt voor teak beitsen, deze beits heeft een warme kleur en een halfglans uitstraling. Deze beits is gemaakt op basis van alkydhars en wordt onder andere vaak toegepast op ramen, deuren, kozijnen en gevelbeschietingen. Teak beitsen is dus geen probleem met dit product. Heeft u Teaken meubels dan kunt u de Benar ook prima gebruiken, dit product van Jotun wordt zelfs ook vaak gebruikt voor het beitsen van houtwerk op schepen boven de waterlijn. Andere houtsoorten die vaak in combinatie met dit product gebruikt worden zijn: afzelia, sipo mahonie, afrormosia, teak, meranti, merbau, wengé, tola branca en basralocus.

drywood woodstain vv

 

Drywood Woodstain VV is en beits met een zijdeglans afwerking voor binnen en buiten. Deze beits is watergedragen en accentueert de houtnerf. De Woodstain wordt vaak gebruikt voor het hout beitsen van kozijnen, meubels schuttingen steigerhout en andere betimmeringen. Met dit product kunt u zelf de afwerking kiezen. Dezer kan namelijk geleverd worden in volledig transparant en semi transparant. Let er wel op dat als u transparant kiest dit alleen voor binnen gebruikt kan worden. Kiest u de semi transparante afwerking dan kan deze wel buiten gebruikt worden. Dit heeft alles te maken met de kleurt pigmenten die het Teakhout beschermen. Uitstekend geschikt voor het beitsen van Teak.

 

 

Werkwijzer voor het Teak beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw teak kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

schoonmaken van teakhout1. Voorbereiden van de ondergrond. Voordat u gaat beginnen met het beitsen van het Teakhout is het erg belangrijk dat u het hout goed voorbehandeld. Het schoonmaken is hier erg belangrijk, maakt u het hout niet goed schoon dan schuurt u al het vuil in het hout. Met een schoonmaakmiddel ontvet u de ondergrond en verwijdert u alle losse en oude beitsresten. Als het hout eerder behandeld is en er zitten nog losse beits schilfers op dan is het belangrijk dat deze verwijderd worden. Zorg ervoor dat eventuele schimmels, alg en mos verwijderd is. Na het schoonmaken van de ondergrond is het zaak dat u het Teakhout afspoelt met ruim water.

 

schuren van teakhout2. Schuren van het Teak. Na het schoonmaken kunt u beginnen met het schuren van het Teakhout. Zijn er oneffenheden of lelijke plekken die u weg wilt schuren dan kunt u beginnen met een grover schuurpapier bijvoorbeeld korrelgrootte 80. Daarna is het wel zaak dat u het Teakhout weer schuurt met een fijnere korrel namelijk korrelgrootte 100 tot 150. U kunt daarna met uw hand over het oppervlak gaan om te voelen of er nog plekken zijn die meer aandacht nodig hebben. Wilt u liever dat het hout een fijner oppervlak krijgt dan kunt u een fijnere korrel gebruiken bijvoorbeeld 180 tot 320. Voor het schuren van grotere oppervlakken kunt u een schuurmachine gebruiken. Gaat u uw meubelen schuren is het makkelijker om dit met de hand te doen, u kunt dan eventueel een schuurblokje gebruiken.


aanbrengen van de beits op teakhout3. Het aanbrengen van de beits op Teak. U wilt uw hout zo goed mogelijk beschermen tegen weersinvloeden zodat het Teakhout zo lang mogelijk meegaat. Hiervoor zijn pigmenten nodig, deze beschermen namelijk uw hout tegen uv straling en gaat vergrijzing tegen. Gebruikt u een olie of beits zonder pigmenten dan zal deze dus niet beschermen tegen zonlicht. De producten die wij hierboven aanbevelen hebben zulke pigmenten en zullen uw hout optimaal beschermen. U heeft het oppervlak nu goed schoongemaakt en het hout is geschuurd. Nu kunt u gaan beginnen met het aanbrengen van de beits. Zorg ervoor dat u de beits aanbrengt in de lengte richting van de houtnerf.

 

Teak Transparant Beitsen

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over beits kopen of hebt u vragen over Teak beitsen, bel of mail ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies over op de juiste manier hout beitsen en over primers en schoonmaakmiddelen voor houten huizen.