Red Cedar Verven

Red Cedar vervenEen houten huis of terras van red cedar verven is de manier om langer plezier te hebben deze houtsoort. Met de producten hieronder is het geen probleem. Red cedar hout, ook wel western red cedar genoemd, is een populaire houtsoort die vaak gebruikt wordt voor bekleding van huizen, terrassen of schuttingen. Het is een Noord Amerikaanse houtsoort. Het hout is licht erg duurzaam en kan onbehandeld gebruikt worden.

Red cedar (cederhout in het Nederlands) staat bekend om de vele kleurvariaties die uiteenlopen van licht geelbruin, rozebruin en zalmkleurig naar chocoladebruin. In de tekening kunnen afwisselend lichte en donkere banen voorkomen. Het hout verkleurt snel en gaat er na verloop van tijd grijs uitzien. Dit gebeurt niet gelijkmatig, waardoor het hout nogal vlekkerig kan lijken.

Red cedar verven of beitsen is de beste manier om het hout overal hetzelfde uiterlijk te geven. De kleur van de verf doet het vlekkerige aanzien verdwijnen. Verleng de levensduur van uw red cedar door het regelmatig te onderhouden en schoon te maken. Op deze pagina hebben we het over dekkend verven van deze houtsoort.

Aanbevolen producten Red cedar verven

 

Inno Coatings 2 in 1 Houtbeits is een dekkende, watergedragen en dampopen beits. Met deze dekkende beits geeft u het hout een dekkende, effen kleur. U kunt kiezen uit vele kleuren zoals van RAL en NCS. De dekkende inno-beits geeft het hout een zijdeglans afwerking. Door de unieke samenstelling is de dekkende verf te gebruiken als voorbehandeling en ook als afwerking. Deze schimmelwerende beits is uitstekend geschikt voor het dekkend beitsen van uw red cedar.

 

Jotun Visir Oljegrunning Klar is een waterbestendige transparante primer voor buiten met speciale toevoegingen om bescherming te bieden tegen houtrot en schimmels. Het product bindt losse houtvezels en zorgt voor een goede ondergrond. Wordt toegepast op nieuw, verouderd en onder druk geïmpregneerd hout. De bijzondere pigmentatie beschermt red cedar tegen schadelijk UV-licht. Wordt toegepast als voorbehandeling in transparante en dekkende verfsystemen. Kan afgewerkt worden met Jotun-producten.

 

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg is een zeer elastische dekkende verf die bij uitstek geschikt is voor red cedar. De houtverf is vochtregulerend en accentueert de houtnerf. Doordat het product zo elastisch en vochtregulerend is zijn er lange onderhoudsintervallen mogelijk en wordt het hout tot wel 12 jaar beschermd. De Ultimate wordt vaak gebruikt op dakgootconstructies, dakkapellen, overstekken, rabatdelen, houtskeletbouw en houtstapelbouw. Verkrijgbaar in de vele kleuren van de NCS- en RAL-kleurenkaarten. Het is ook mogelijk om de matte variant te gebruiken: Jotun Demidekk Ultimate Helmatt.

 

 

Werkwijzer red cedar verven

De volgende stappen beschrijven hoe u red cedar dekkend kunt verven. Deze werkwijzer is gebaseerd op de bovenstaande producten. Lees echter ook de technische informatie bij elk product. U vindt daarin meer details die belangrijk zijn om het werk te plannen en uit te voeren, bijvoorbeeld over droogtijden en de ideale temperatuur om met de houtverf te werken.

schoonmaken van red cedar1. De voorbereiding. Het vuil wat op het hout zit is meestal redelijk gemakkelijk te verwijderen met een goed schoonmaakmiddel zoals Jotun Kraftvask. Ook als er eventueel schimmel of algen op het hout aanwezig zijn is dit meestal goed te verwijderen. Besteed hier zeker aandacht aan, want vuil en schimmels kunnen de hechting van beits en houtverf tegengaan. Breng het schoonmaakmiddel verdund aan op een droge ondergrond. Is er sprake van een hardnekkige vlek dan kunt u nog met een harde borstel na borstelen (maar geen staalborstel!). Hierna goed afspoelen met schoon water.

 


schuren van red cedar hout2. Red cedar schuren. Verf hecht het best op een schoon en licht opgeruwd oppervlak. Daarom moet u het hout schuren. Afhankelijk van de staat van het hout kiest u de volgende korrelgroottes. Gaat u oude verflagen verwijderen, neemt u het best korrel 60 tot 80, bij schuren van nieuw hout 80 tot 120. Voor het opschuren van bestaande en nog redelijk intacte verflagen pakt u korrel 120 tot 150, en voor het schuren van zeer goede  lage 180 tot 220. Grote oppervlakken doet u het best met de schuurmachine, kleine stukjes kunnen handmatig.


impregneren van red cedar3. Red cedar impregneren. Een grondverf of impregneer beschermt red cedar tegen vocht en schimmels. Bovendien vermindert u door te impregneren het risico van houtrot aanzienlijk. Bij sommige dekkende beitsen hoeft u geen apart impregneermiddel aan te schaffen, deze zit al in het product verwerkt. Een voorbeeld hiervan is de Inno 2-in-1. U kunt dan 1 laag van de dekkende beits aanbrengen als voorbehandeling en daarna het hout afwerken met 1 of 2 lagen. In andere gevallen raden we een impregneermiddel aan. Soms is het impregneren al bij de leverancier gebeurd. Vraag hiernaar bij twijfel.

 

verven van Red Cedar4. Red cedar verven. Voordat u gaat verven, moet u even opletten of het impregneermiddel voldoende droog is. Het mag niet meer plakken. Breng 2 lagen dekkende verf aan met een kwast of een roller. Houd tussendoor rekening met de droogtijden, deze staan vermeld in het datasheet van het product. Verf in de lengterichting van het hout. Zo wordt de verf gelijkmatig verdeeld.

 

Red Cedar Dekkend Beitsen

Meer weten over red cedar verven?

Red cedar verven is de slimste manier om een houten huis er langdurig mooi uit te laten zien. Hout Coatings heeft jaren eravring met het behandelen en onderhouden van red cedar huizen. Het beitsen van uw huis of houten project kan veel werk zijn, en u wilt het liefst dit niet elk jaar moeten doen. Zorg er dus voor dat u het hout op de juiste manier wordt behandeld. Voor hulp bij productkeuze kunt u onze digitale assistent (oranje icoontje rechtsonder) vragen.