Steigerhout verven

Gaat u steigerhout verven, is het belangrijk de juiste producten te kiezen. Alleen dan kunt u langdurig genieten van het hout. Hieronder vertellen we waaraan u moet denken. U leest welke houtverf we aanraden, en welke kleuren er mogelijk zijn.

Onder steigerhout (een begrip dat ruim wordt uitgelegd) verstaan we meestal grofgezaagd vurenhout. We komen het tegen in de bouw, maar ook voor meubels, voor veranda's of een schutting. Zoals bij alle hout, moet ook steigerhout goed beschermd worden. Doet u dit niet dan gaat het hout niet lang mee en zal het gaan rotten. Steigerhout kan je oliën, dekkend verven en beitsen. Hier hebben we het over steigerhout verven met houtverf. Hier leest u meer over steigerhout beitsen.

 

Aanbevolen producten voor het verven van steigerhout

jotun demidekk oljetackfarg

 

Jotun Demidekk Oljetäckfärg: houtverf van dé specialist op dit gebied, Jotun. Alleen buiten te gebruiken. Deze verf is vervaardigd op basis van alkydolie en verdunbaar met terpentine. Het is een veelzijdig product, want geschikt als primer, grondlak, voor- en aflak. Kortom: alles in een. Geeft een heel goede dekking en zuigt goed aan, met een rijke en diepe kleurkwaliteit. Omdat Oljetäckfärg bijzonder weer- en waterbestendig is de verf ideaal voor hout buiten. Hecht zeer goed op steigerhout. Steigerhout blijft na toepassing van deze houtverf tot vijf jaar onderhoudsarm.

 

drywood woodstain vv

 

Drywood Woodstain VV: deze hybride, zijdeglans houtverf van Nederlandse makelij is geheel op waterbasis en kan ook voor meubels worden gebruikt die binnen staan. Voorbehandeling met een primer is niet nodig. Drywood Woodstain VV is te verdunnen met water. Mooi resultaat verzekerd: deze verf accentueert de structuur van het hout. Droogt snel: overschilderen kan na twee uur en na 48 uur is het hout geheel droog.

 

 

 

Populaire kleuren voor het verven van steigerhout

Steigerhout verven kan in haast elke kleur. U kiest dus de uitstraling die u zelf wenst. Haast alle producten uit onze webshop zijn verkrijgbaar in alle RAL- en NCS-kleuren. Er zijn tevens kleurenkaarten specifiek voor de houtverf van Jotun en Drywood die we hierboven aanbevelen. Omdat steigerhout voor veel verschillende doelen wordt gebruikt, is het niet mogelijk een eenduidig advies te geven. Houd echter rekening met de kleuren in de omgeving. Kies voor harmonie of een sterk contrast.

Hier ziet u een aantal populaire kleuren voor het verven van steigerhout:

             
RAL 6012   RAL 5003    RAl 7001    RAL 3020

Werkwijzer voor het verven van steigerhout

De volgende stappen beschrijven hoe u uw steigerhout kunt verven. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het verven bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

1. Het voorbereiden van de ondergrond. Maak het hout altijd grondig schoon. Zijn water en sop niet toereikend, kies dan een middel voor sterk vervuild hout, bijvoorbeeld Jotun Kraftvask. Lichtere vervuiling kunt u te lijf gaan met Jotun Husvask. Zorg dat er van het schoonmaakmiddel niets achterblijft, dus afdoen en naspoelen met schoon water en laten drogen. Op nieuw hout ziet u soms zoutkristallen, te herkennen als een witte waas. Altijd wegborstelen voor het verven. Haal sporen van algen en mossen weg met water en een borstel. Pas geïmpregneerd steigerhout moet zes tot acht weken drogen voordat u het kunt verven.

 

2. Het schuren van het steigerhout. Werk scheuren, barsten en gaten weg met acrylaat- of polyurethaankit (gebruik in verband met de hechting van de verf geen silicone). Steigerhout moet vooraf worden geschuurd. Voor nieuw hout is korrel 160 aangewezen, ouder hout schuurt u met korrel 100. Verwijder eventuele oude verflagen. Grof schuurpapier is meestal effectief. Bij hardnekkige oude verf kunt u een föhn of afbijtmiddel gebruiken. Is het steigerhout eerder behandeld met een product op basis van lijnzaadolie, schraap dan het hout helemaal kaal. Zo voorkomt u blaasjes.

 

3. Het aanbrengen van de houtverf op het steigerhout. Gebruikt u Oljetäckfärg, dan kunt u deze verdunnen met terpentine (niet water). Woodstain VV moet, indien gewenst, met water worden verdund. Voor optimale dekking adviseren we altijd minimaal twee lagen houtverf. Drie lagen geeft een nog duurzamer resultaat. Zorg voor een goede planning als u buiten steigerhout verft. De ideale temperatuur is tussen 5 en 25 graden. Fel zonlicht moet u vermijden om blaren in natte verf te voorkomen.

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over steigerhout verven of beitsen, of hebt u een algemene vraag over houtverf, beits, steigerhout of hout verven, bel of mail ons dan. Hout Coatings geeft gratis en vrijblijvend advies over alle soorten houtverf en beits, primers, reinigingsmiddelen en andere benodigdheden.

Voor productadvies kunt u ons bereiken op 06-47551826. U kunt tevens contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.

 

Meer weten? Hier vind u alle informatie over onze houtverf en beits producten.