Teak Verven

Teak vervenTeak is een erg populair houtsoort en wordt vaak gebruikt voor tuinmeubels. Reden hiervoor is dat het teakhout erg weerbestendig is door de oliën in het hout. Het kan dus tegen een stootje. Teak verven met dekkende beits zorgt ervoor dat het hout nóg langer meegaat. 

Moeilijk is de klus niet. Een goede voorbereiding is echter belangrijk. Vooral bij het schoonmaken en schuren moet u goed de richtlijnen volgen. Bij de afwerking met dekkende beits of houtverf zijn alle kleuren mogelijk, zodat u het hout precies de uitstraling kunt geven die u in gedachten hebt.

We vertellen u in dit artikel welke producten u het beste kunt gebruiken en welke stappen u moet doorlopen voordat u teakhout dekkend gaat beitsen.

 

Aanbevolen producten teak verven

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Dekkend: Deze uitstekende beits van het Nederlandse merk Inno Coatings is uitstekend geschikt voor het verven van uw teakhout. Deze beits geeft naar keuze een zijdeglans of matte afwerking en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Gaat u nieuw hout dekkend beitsen en gebruikt u dit product, dan is een apart impregneermiddel niet nodig. De ingrediënten van impregneer zitten in het product verwerkt. Dat scheelt werk en kosten. U kunt alle RAL- en NCS-kleuren kiezen. De 2-in-1-beits is schimmelwerend en watergedragen en geeft een zeer goede bescherming van uw hout.

jotun demidekk ultimate infinity details

 

Jotun Demidekk Infinity Details is een dekkende en watergedragen buitenbeits. Deze houtverf kan teak vele jaren beschermen en heeft dus lange onderhoudsintervallen. Infinity Details is deel van de beroemde Demidekk-lijn en is geschikt voor het dekkend beitsen van houten ramen en deuren, houten kozijnen, dakgoten en andere objecten. U kunt kiezen uit alle RAL- en NCS-kleuren en de speciale Jotun-kleuren. Infinity Details heeft een mooie zachte zijdeglans afwerking.

 

 

Werkwijzer teak verven

De volgende stappen beschrijven hoe u uw teak dekkend kunt beitsen. De werkwijzer is gebaseerd op de bovenstaande producten. Let op: voor meer details en een meer specifieke werkwijze raden we u aan om ook de technische info bij de beits goed door te nemen. Zo kunt u de klus grondig voorbereiden en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

 

schoonmaken van teakhout1. Schoonmaken van het teakhout. Gebruik hiervoor een voor hardhout geschikt middel, zoals Jotun Kraftvask of Terrassfix. Bezuinig niet op schoonmaken, want vuil hindert een goede hechting van verf. U moet het reinigingsmiddel aanbrengen op een droog oppervlak. Laat het product 3-5 minuten intrekken. Is het hout erg vervuild, dan kunt u ook nog het oppervlak extra borstelen. Gebruik een harde borstel, maar geen staalborstel. Op verticale oppervlakken werkt u van beneden naar boven. Spoel daarna het oppervlak met ruim water af van boven naar beneden. Laat hierna drogen voor u verder gaat.

 

schuren van teakhout2. Teak schuren. U kunt teakhout het beste schuren met een korrel 120 of lager. Voor grotere oppervlakken is het handig om de schuurmachine te gebruiken, voor kleinere oppervlakken en hoekjes is het gemakkelijker om met de hand te schuren. Zorg ervoor dat u met de houtnerf mee schuurt en dat na het schuren het oppervlak helemaal stofvrij gemaakt wordt. Als het schuurpapier na korte tijd dichtslibt, dan is het hout eerder behandeld met was. Is het Teakhout behandeld met een olie of helemaal niet behandeld dan komt er alleen stof van het oppervlak.

 

aanbrengen van grondverf op teakhout

3. Aanbrengen van een impregneer. Gaat u dekkend beitsen dan is het belangrijk dat u een impregneermiddel aanbrengt voordat u de beits aanbrengt. In ons assortiment hebben wij producten die al een impregneermiddel bevatten. Met deze producten hoeft u dus geen apart impregneermiddel aan te schaffen.

 

 

aanbrengen van verf op teakhout4. Het verven van het Teakhout. U heeft ervoor gekozen om het oppervlak dekkend te beitsen. Hierdoor krijgt het oppervlak dus een hele nieuwe look en zult u de kleur van de ondergrond niet meer zien. Het oppervlak is nu schoon en helemaal egaal. U kunt nu de dekkende beits aanbrengen op het Teak. Breng de dekkende beits aan in de lengte richting van de nerf. Alle producten die hierboven vernoemd zijn kunnen aangebracht worden met een kwast of een roller. Aanbevolen wordt om 2 lagen dekkende beits aan te brengen. Lees het datasheet goed door i.v.m. de droogtijden, deze zijn belangrijk als u de 2e laag aan gaat brengen. Bent u buiten aan het hout behandelen, zorg er dan voor dat u niet in de volle zon staat te schilderen want dan droogt de beits te snel.

 

Teak Dekkend Beitsen

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over beits kopen of hebt u vragen over het teak verven, vraag dan onze digitale assistent (oranje icoontje rechtsonder).