Waterbestendige Houtverf: onze tips

Waterbestendige Houtverf: onze tips

Waterbestendige houtverf wordt ook wel waterafstotende verf of weerbestendige beits genoemd. Het is verf die geen problemen heeft met grote hoeveelheden vocht. Hier vertellen we u waarom u zulke beits moet gebruiken en welke verf wij hiervoor aanraden.

Het gebruik van waterafstotende houtverf (of waterbestendige beits) is essentieel als u houten gevels, tuinhout of ander houtwerk in de buitenlucht gaat verven. Alleen dit soort verf is bestand tegen regen en vochtige lucht. Ook is het aangeraden om weerbestendige verf of beits toe te passen in ruimtes die snel vochtig worden, bijvoorbeeld badkamers, kelders, schuurtjes of sauna’s.

Waterbestendige verf beschermt tegen de schadelijke effecten van overtollig vocht. Belangrijk is wel dat de verf tegelijkertijd vocht doorlaat dat in het hout zit. Het hout moet altijd kunnen ademen. Anders bestaat toch het risico op houtrot. Hout mag nooit helemaal afgesloten worden. Daarom adviseren we ook dampopen beits.

Niet alle verf is waterbestendig. Zo is latexverf, die we als muurverf veel tegenkomen, niet bestand tegen vocht. Nog iets om op te letten: waterbestendige beits of houtverf is niet hetzelfde als houtverf op waterbasis. Onder waterbasis verstaan we verf die water als oplosmiddel heeft. Dit heeft op zich niets te maken met waterbestendigheid.

Onze keuzes voor waterbestendige houtverf en beits

Wij raden de volgende weerbestendige producten aan:

• Zoekt u (semi-)dekkende, waterafstotende houtverf voor buitengebruik die toplaag met impregneren combineert, adviseren we de zeer duurzame, maar toch voordelige Inno 2-in-1 Houtbeits. Deze is in meerdere varianten leverbaar.
• Voor hardhoutsoorten binnen en buiten adviseren we Jotun Benar, een dampdoorlatende, waterbestendige transparante lak die in drie verschillende versies te koop is.
• Zoekt u een compleet, waterbestendig beitssysteem kunt u kiezen voor de transparante Jotun Trebitt Oljebeis. Deze is zeer waterafstotend en leverbaar in diverse, transparante kleuren.
• Zoekt u waterbestendige vloerverf voor houten vloeren, raden we Trestjerner Gulvmaling aan.

Weerbestendige beits

Meer weten over weerbestendige beits?

Er zijn heel veel soorten houtbeits op de markt. Het lijstje hierboven is dan ook maar een selectie. Hout Coatings, al meer dan 15 jaar de online specialist in hout behandelen, helpt u graag bij de keuze van beits en houtverf. Niet alleen kunnen we de producten leveren, we geven ook uitleg over de beste werkwijze.

Voor vrijblijvend en deskundig advies kunt u contact met ons opnemen op +31 (0)6 47 55 18 26 of mail via het contactformulier.