Bamboe verven

Bamboe verven kunt u doen met het juiste houtverf product. Hierdoor verlengd u niet alleen de levensduur maar kunt u het bamboe ook de kleur geven die u zelf wilt. Bamboe is een van de snelst groeiende planten en is dus meer milieuvriendelijk dan bijvoorbeeld hardhout. Tegenwoordig worden bouwconstructies, kozijnen en terrasplanken van bamboe gemaakt en wint het aan populariteit in ons land. Het wordt zelfs al als een vervanger van hardhout gezien omdat het bamboe onder hoge druk en temperatuur samen kan worden geperst en dus erg hard wordt. In dit artikel gaan we in op het verven van bamboe, we vertellen u welke producten u kunt gebruiken en hoe u het beste te werk kunt gaan. Een andere mogelijkheid is het beitsen van bamboe.

 

Aanbevolen producten voor het verven van Bamboe

Jotun Demidekk Ultimate

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg is een zeer goed dekkende beits voor buiten die de houtnerf accentueert. Deze beits is erg elastisch en kan dus met het hout meebewegen als het uitzet en weer krimpt. Door de beschermlaag en de elasticiteit blijft het houtwerk tot wel 12 jaar onderhoudsarm. De buitenbeits droogt snel en is uitstekend geschikt voor het verven van bamboe. U kunt deze beits laten mengen in vele verschillende kleuren volgens de RAL en NCS kleurenkaarten. De Demidekk Ultimate wordt vaak gebruikt voor bijvoorbeeld:  kozijnen, meubels, schuttingen en steigerhout

 

 

Drywood verf voor hout Nova

 

Drywood verf voor hout Master biedt een uitstekende bescherming voor uw hout voor zowel binnen als buiten. De Master is geschikt voor nieuw hout en voor reeds behandeld hout en zorgt voor een goede dekking. De verf heeft een zijdeglans afwerking, goede vulling en is zeer snel droog. Bovendien is de master is dampopen en is zeer elastisch. Kleurvast en glansbehoud. Ook deze verf kan gemengd worden in vele kleuren volgend de NCS en RAL kleurenkaarten.

 

 

Drywood verf voor hout Master

 

Drywood verf voor hout Nova is een 1 pot verfsysteem. Dit betekend dat de verf als grondverf en als aflak gebruikt kan worden. De Nova kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en door de hoge duurzaamheid en elasticiteit zijn lange onderhoudsintervallen mogelijk. De systeemverf is sneldrogend en heeft een goed vullend vermogen. Kleine scheurtjes in het hout worden hierdoor makkelijk weggewerkt. De Nova wordt vaak gebruikt voor het verven van kozijnen, meubels, steigerhout en schuttingen, en is uitstekend geschikt voor het dekkend verven van bamboe. De verf geeft niet alleen een goede bescherming, u kunt het ook laten mengen in de kleur die u wilt volgens de NCS en RAL kleurenwaaiers

 

 

Bel gerust

Wilt u meer weten of hebt u vragen over het verven van houten huizen of houten gevelbekleding, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten houtverf en beits, primers en schoonmaakmiddelen voor houten huizen.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.

 

Meer weten? Hier vind u alle informatie over onze houtverf en beits producten.