Bamboe Verven

Bamboo verven

Bamboe verven geeft kleur en leven aan bamboe. Nog meer kleur en leven, moeten we haast zeggen, want deze ultrasterke plantensoort straalt vanzelf al veel dynamiek en kracht uit. Toch is bamboe behandelen aangeraden. Bamboe verven verlengt de levensduur, en door te kiezen voor dekkende beits of houtverf kunt u het de kleur geven die u zelf wilt.

Bamboe is een van de snelst groeiende planten en is milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld hardhout. Tegenwoordig worden bouwconstructies, kozijnen en terrasplanken van bamboe gemaakt en wint het aan populariteit in ons land. Er zijn ook veel bamboe parketvloeren. Sommigen zien het materiaal als een vervanger van hardhout, omdat bamboe onder hoge druk en temperatuur samen kan worden geperst en zo erg hard wordt.

Bamboe verven is goed mogelijk als u de juiste producten gebruikt. Hier gaan we specifiek in op dekkend verven, waarbij de ondergrond een effen, niet transparante kleur krijgt.

Aanbevolen producten voor bamboe verven

 

Inno Coatings 2 in 1 beits Dekkend is een dekkende beits die schimmelwerend en dampopen is. Vocht kan hierdoor ontsnappen uit de ondergrond wat rotting tegengaat. U kunt deze houtverf in vele kleuren laten mengen zoals alle RAL- en NCS-kleuren. De dekkende beits kan voor verschillende houtsoorten gebruikt worden en is zeer geschikt voor het dekkend afwerken van bamboe. Het is mogelijk om te kiezen uit een zijdeglans- of een matte afwerking. 

 

Jotun Demidekk Ultimate

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg is een zeer goed dekkende beits voor buiten die de houtnerf accentueert. Deze houtverf is erg elastisch en kan dus met de ondergrond meebewegen als deze uitzet of krimpt. Door de beschermlaag en de elasticiteit blijft hiermee behandeld bamboe tot wel 12 jaar onderhoudsarm. De buitenbeits droogt snel en geschikt voor het verven van bamboe en haast alle houtsoorten. U kunt deze dekkende beits laten mengen in vele verschillende kleuren volgens de RAL- en NCS-kleurenkaarten. Jotun heeft ook eigen kleursystemen. Demidekk Ultimate komen we veel tegen op kozijnen, meubels, schuttingen en steigerhout

 

Drywood verf voor hout master

 

Drywood verf voor hout Master GL biedt een uitstekende bescherming voor uw hout voor zowel binnen als buiten. De Master is geschikt voor nieuw bamboe en voor reeds behandeld bamboe, en zorgt voor een goede dekking. Deze houtverf heeft een glanzende afwerking, goede vulling en is zeer snel droog. Bovendien is de Master is dampopen en is elastisch. Het product is kleurvast en behoudt glans. Ook deze beits kan gemengd worden in vele beits-kleuren volgend de NCS en RAL kleurenkaarten.

 

Stappenplan bamboe verven

De volgende stappen beschrijven hoe u bamboe kunt verven. Deze stappen gaan uit van bovenstaande producten. We raden echter altijd aan om ook het technisch datasheet van elk product door te nemen. Verschillen en afwijken zijn mogelijk. Ook vindt u op de datasheet informatie over dekkend beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.


bamboe schoonmaken1. Bamboe verven - Voorbereiding

Voordat u bamboe behandelt, is het belangrijk dat u de ondergrond schoonmaakt en schuurt. Zit er nog een oude verflaag op, dan kunt u alle loszittende stukken beits afsteken met een plamuurmes. Doe dit eerst, maak daarna pas schoon. Het is zaak dat alles wordt ontvet en schoongemaakt vóórdat u gaat schuren. Gebruik een krachtig schoonmaakmiddel. Breng dit verdund aan op een droge ondergrond. Daarna moet u het oppervlak naspoelen met water.


Bamboe schuren2. Bamboe schuren

Nu het oppervlak schoon is kunt u beginnen met schuren. Gebruik voor een groter oppervlak een schuurmachine. Zo krijgt u een egaal resultaat. Werk niet te grof en kies een fijnere korrel schuurpapier. Zijn er hardnekkige vlekken of resten van een oude verflaag, gebruik dan een grovere korrel.

 


bamboe verven3. Bamboe verven

Na het schuren is het belangrijk dat het oppervlak stofvrij gemaakt wordt. Als het goed is heeft u nu een schoon, egaal en licht opgeruwd oppervlak. U kunt nu gaan verven. Wij raden u aan om twee lagen aan te brengen voor een goede dekking en optimale bescherming. Breng de dekkende beits aan in de lengterichting. Vergeet niet de uiteinden te behandelen zodat er geen vocht in kan komen.

 

 

Bamboe dekkend beitsen

 

Meer weten over bamboe behandelen?

Onze digitale assistent (oranje icoontje rechtsonder) geeft antwoord op veel van onze vragen. Mailen via ons contactformulier kan ook.Wilt u dekkende beits kopen voor het behandelen van bamboe dan kunt u hier Beits en Houtverf kopen.