Hardhout Verven

hardhout vervenHardhout verven maakt een sterke, weerbestendige houtsoort nog duurzamer. Hieronder gaan we in op de juiste dekkende beits voor hardhout, uitstraling en kleur, en een aantal zaken waarop u moet letten.

Tropisch hardhout komen we op veel plaatsen tegen: zo zijn veel terrassen, trappen, deuren en vlonders gemaakt van dit soort hout. Ook zien we het geregeld als houten gevelbekleding. De bekendste soorten zijn meranti en teak, maar ook padouk, afrormosia, merbau, cumaru en ipé worden veel toegepast in houtbouw.

Tropisch hardhout lijdt weinig van een fikse regenbui, strenge vorst of een abnormaal hete zomer. Maar het is niet onkwetsbaar. De juiste dekkende beits beschermt tegen de kwalijke gevolgen van luchtvervuiling, algen en mossen. Ook wordt zo kromtrekken van het hout tegengegaan.


Aanbevolen producten voor hardhout verven

 

Inno Coatings houtbeits 2 in 1 dekkend: Deze kwalitatief hoogstaande beits is ontworpen voor het dekkend beitsen van al uw hardhout. Door de unieke samenstelling is de Inno 2-in-1-beits geschikt voor zowel het voorbehandelen als het afwerken van het hout. Het wordt aanbevolen om 2 tot 3 lagen aan te brengen, op deze manier kan de dekkende beits optimaal beschermen. Deze beits geeft standaard een zijdeglans afwerking en heeft een verbruik van ca. 5-7m2/kg (sterk zuigende ondergronden hebben een hoger verbruik. Reken op 20% extra)

 

jotun demidekk ultimate tackfarg

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg: ideale dekkende beits voor afwerking van hardhouten gevelbekleding en ander hout buiten. Vochtregulerend, en houdt uw gevel 12 jaar onderhoudsarm. Ook geschikt voor overstekken, dakkapellen en rabatdelen. Jotun Demidekk is in meerdere varianten leverbaar en heeft al veel prijzen gewonnen voor de uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Het is aanbevolen om hout eerst voor te behandelen met Jotun Visir Oljegrunnning Klar voordat u houten geveldelen met Demidekk beitst. Deze primer isoleert afvalstoffen en bindt losse houtvezels.

 

 

drywood voor hout master gl

 

Drywood Verf Voor Hout Master GL: watergedragen, glanzende en sneldrogende dekkende beits. Voor binnen en buiten, op houten geveltimmerwerken, boeidelen, windveren, gootconstructies. Elastisch en dampopen. Het resultaat van deze dekkende beits van Nederlandse makelij mag er zijn. Een groot voordeel van deze dekkende beits is dat je met één pot klaar bent: een primer is niet nodig! Kortom, vriendelijk voor het budget, en uitstekend geschikt voor het dekkend beitsen van tropisch hardhout.

 

 

Werkwijzer hardhout verven

De volgende stappen beschrijven hoe u uw tropisch hardhout dekkend kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat er kleine verschillen kunnen zijn en de info bij het product altijd belangrijke, aanvullende gegevens bevat. Zo vindt u informatie over dekkend beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

1. Het voorbereiden van de ondergrond. Nieuw houtwerk moet binnen zes weken behandeld worden om het te beschermen tegen houtrot en schimmels. Let erop dat het vochtgehalte bij behandeling niet meer dan 18% bedraagt. Reinig eerder gebeitst hout grondig. Een optie is Jotun Kraftvask, een krachtig schoonmaakmiddel voor hout dat blootstaat aan extreme verontreiniging. Ook hardhouten terrassen moeten worden ontvet en gereinigd.

 

 

2. Hardhout schuren. Haal oude beitslagen zoveel mogelijk weg. Dit kan door te schuren of met een föhn of afbijtmiddel. Verwijder beslag van deuren, hekjes, kozijnen en schuttingen. Daar mooi omheen schuren en verven lukt meestal niet. Schuur het hout altijd op (korrel 100 tot korrel 160 voor nieuw hout). Een ruw oppervlak bevordert de hechting.

 

 

3. Verf aanbrengen op hardhout. Het is normaal dat bij de eerste laag de houtvezels wat opzwellen. Bij meranti tropisch hardhout adviseren we een behandeling met twee lagen primer voordat u een houtverf gebruikt. Bij sommige producten, zoals de Inno 2-in-1-beits hierboven, zit er al een impregneermiddel verwerkt en kunt u hetzelfde product gebruiken voor zowel de voorbehandeling als de afwerking. Werk altijd af in minimaal twee lagen dekkende beits, waarbij u met de houtnerf mee schildert. Schilder nooit in de volle zon, of bij regenweer.

 

Hardhout Dekkend Beitsen

 

Nu weet ook u alles hardhout verven

Hout Coatings is al meer dan vijftien jaar een van de grootste online specialisten in beits en houtverf. Hardhout behandelen is even onze specialismen. Bovenstaande adviezen zijn dan ook gebaseerd op ervaring. Als u de werkwijzer volgt, weet ook u alles over hardhout verven!