Bamboe beitsen

Bamboe beitsen is iets wat steeds vaker gedaan wordt. In ons land is bamboe een lange tijd ondergewaardeerd geweest, maar wordt nu steeds vaker gebruikt. Het voordeel van bamboe is dat het vergeleken met hout meer milieuvriendelijk is omdat het snel groeit en omdat bamboe niet afsterft bij het oogsten. Bamboe wordt nu gezien als een alternatief voor hardhout en wordt al vaak gebruikt als dakbedekking en constructiemateriaal. Het wordt zelfs gebruikt voor kozijnen, trapdelen en terrasplanken. De levensduur van bamboe kan verlengd worden als u het bamboe behandeld met een beits of een verf. In dit artikel gaan we in op het beitsen van bamboe. We vertellen welke producten u het beste kunt gebruiken en hoe u de klus het beste aanpakt. Wilt u liever het bamboe dekkend schilderen? lees dan meer in dit artikel over bamboe verven.

 

Aanbevolen producten voor het beitsen van Bamboe

Jotun Trebitt Oljebeis

 

Jotun Trebitt Oljebeis geeft een effectieve bescherming tegen houtrot, schimmels en zwam en is een uitstekend product voor het beitsen van Bamboe. De trebitt te gebruiken op nieuw materiaal of op materiaal welke voorheen is gebeitst of geïmpregneerd. Deze beits is volledig weer en UV bestendig en wordt vaak gebruikt op kozijnen, meubels, schuttingen, steigerhout. U kunt verschillende kleuren kiezen door middel van het Jotun kleurenkaart, de Trebitt is ook verkrijgbaar in whitewash kleuren.

 

 

jotun demidekk oljetackfarg

 

Jotun Demidekk Oljetäckfärg is een dekkende zijdeglans beits die een uitstekende geschikt is voor het beitsen van bamboe. Deze beits kan zowel op onbehandeld als op reeds behandeld hout gebruikt worden en heeft goede weers- en waterbestendige eigenschappen. Zeer geschikt voor houtsoorten die een open structuur hebben en de beits kan als een primer (grondverf gebruikt worden in combinatie met de Jotun Demidekk Ultimate. Verkrijgbaar in de kleuren volgens de NCS en RAL kleurenkaart. 

 

 

Bel gerust

Wilt u meer weten of hebt u vragen over het verven van houten huizen of houten gevelbekleding, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten houtverf en beits, primers en schoonmaakmiddelen voor houten huizen.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.

 

Meer weten? Hier vind u alle informatie over onze houtverf en beits producten.