Het juiste advies is bij het behandelen van een houten project erg belangrijk. Of het nu gaat om een heel houten huis, een houten terras of uw houten meubels, u wilt dat het eindresultaat is zoals u wenst. Bovendien wilt u dat de beits er graag op blijft zitten. Dit alles gaat of staat met het juiste advies van de producten en de juiste werkwijze. Hout Coatings is al meer dan 15 jaar actief met dit soort advies en met deze ervaring hebben we al vele houten projecten begeleid en hebben we al vele klanten geadviseerd.

 

Persoonlijk advies

Heeft u advies nodig over uw houten project? Twijfel dan niet en neem contact met ons op. Wij kunnen u vertellen hoe en met welk product u het beste uw hout kunt behandelen of het nu nieuw hout of reeds behandeld hout is. Ook kunnen wij u helpen met het vinden van de juiste beitskleur of met het kiezen van de juiste afwerking zoals kleurloos transparant, semi transparant of dekkend. Samen zullen wij het gewenste eindresultaat bespreken en vinden wij de kleur en producten die daar het beste bij passen.Op deze manier voorkomt u een foute behandeling van het hout of een eindresultaat wat niet aan uw eisen voldoet.

 

Advies over de hoeveelheid beits

Het kan best lastig zijn om voor een project uit te rekenen hoeveel beits u precies nodig heeft. Wij kunnen u hierbij helpen. Bij nieuwe projecten wordt het hout vaak voor het monteren behandeld, er wordt dan meer beits gebruikt maar het hout wordt beter beschermt. Bij bestaande projecten wordt het hout behandeld als het hout gemonteerd is en zal er minder beits worden gebruikt. Hout Coatings houdt hier rekening mee en neemt dit mee in de calculatie. Besteld u een grotere hoeveelheid beits dan wordt dit vaak in 2x geleverd, dit om te voorkomen dat er vele liters te veel besteld worden. Wij zullen u ook adviseren over de hoeveelheid lagen die aangebracht moeten worden om het hout op de juiste manier te beschermen.

 

Advies over verschillende soorten hout

Er zijn vele verschillende soorten hout die worden gebruikt voor vele verschillende projecten. Deze houtsoorten reageren verschillend als deze bijvoorbeeld worden blootgesteld aan zonlicht (UV-stralen). Red Cedar bijvoorbeeld zal vergrijzen waar sommige andere houtsoorten weer hun kleur meer behouden. Het behandelen van de houtsoorten kan dus veel verschillen, en dit heeft natuurlijk ook te maken met het gewenste eindresultaat. Wij kunnen u helpen met het op de juiste manier behandelen van het hout en het verkrijgen van het juiste eindresultaat. Laat u adviseren over de soorten behandelingen en welke behandeling het beste past bij het hout dat u gebruikt. Zo voorkomen we teleurstellingen!

 

Advies over kleuren voor beits

Een kleur kiezen kan lastig zijn, zeker als u een heel huis gaat behandelen waar bijvoorbeeld de kleuren van de kozijnen moeten passen bij de rest van het huis. Op onze site kunt u alle kleurkaarten vinden die bij de producten passen. Gebruikt u een transparante beits dan zal het eindresultaat altijd een combinatie zijn van de kleur van de ondergrond en de aangekleurde beits. Kiest u voor een dekkende beits dan zal de kleur van de beits veel meer bepalend zijn aangezien de ondergrond niet meer zichtbaar is. Gaat u een huis of een groot project behandelen en u twijfelt over de kleur? Wij kunnen ook proefpotjes versturen, hierdoor kunt u de beits proberen op een proefstukje hout en is het gemakkelijker om kleuren te kiezen. Wij staan klaar om u te helpen.

Via ons contactformulier kunt u ons vrijblijvend een bericht sturen of bel ons direct  +31 (0)6 475 518 26. U hoort direct van ons. Uiteraard verplicht het contact u tot niets. Wij adviseren u met plezier!


Onze N.A.W. gegevens

Hout Coatings // Paint Productions
Nieuwstraat 47,
5527AS, Hapert
Nederland

BTW # NL 821759255 B 01
Kvk # 30189843

Email: [email protected]
Tel: +31 (0)6 475 518 26
Whatsapp: 06-19985408