Laatste Nieuws

Houten huis van accoya beitsen

Houten huis van accoya beitsen

Een houten huis van accoya beitsen ligt niet voor de hand. Accoya verkleurt immers heel langzaam en blijft er onbehandeld dus lang goed uitzien. Het is een van de sterkste bouwmaterialen die er zijn. Maar wie het resultaat van zo'n schilderklus ziet, is snel overtuigd: accoya beitsen maakt een houten huis nog mooier.

Houten vakantiehuis beitsen

Houten vakantiehuis beitsen

Wie een houten vakantiehuis gaat beitsen wil dat het er doorlopend mooi uitziet. Een lelijk huis met afbladderende verf is moeilijk te verhuren. Kies daarom voor beits die elasticiteit combineert met UV- en weerbestendigheid. Ook belangrijk: zorg ervoor dat er op tijd een nieuwe verflaag op gaat.

Grenen beitsen - Oude beitslaag verwijderen

Grenen beitsen - Oude beitslaag verwijderen

Grenen beitsen doe je zelden maar één keer. Houten huizen moeten na een aantal jaren immers opnieuw geverfd of gebeitst worden. Maar wat doe je dan met de oude beitslaag? En gaat het hout er daarna nog wel mooi uitzien? De eigenaar van een houten vakantiewoning nam de proef op de som.

Douglas hout impregneren

Douglas hout impregneren

Hout impregneren hoort bovenaan het lijstje te staan als u een houten huis gaat behandelen. Ook douglas moet geïmpregneerd worden. Dit is essentieel om het hout weerbaar te maken tegen de schadelijke invloeden van vocht en extreme temperatuurschommelingen. Impregneer houdt ook schimmels en houtrot op veilige afstand.