Steigerhout Beitsen

Steigerhout beitsen is essentieel om langdurig te genieten van het hout. Hieronder vertellen we waaraan u moet denken. U leest welke producten we aanraden, en welke kleuren en uitstraling mogelijk zijn.

Steigerhout is een term die we veel horen, maar over wat het is, verschillen sommigen van mening. Voor de een is het een verzamelnaam voor diverse soorten naaldhout, zoals douglas, vuren en grenen. Voor de ander is het grofgezaagd vurenhout. U kunt steigerhout gebruiken voor het bouwen van bijvoorbeeld meubels, een veranda of een schutting. Maar wat als u klaar bent met bouwen? Dan is het wel zaak dat het hout goed beschermd wordt. Doet u dit niet dan gaat het hout aanzienlijk korter mee en zal het hout op den duur gaan rotten. Steigerhout kan je oliën, dekkend verven en beitsen. Steigerhout beitsen komt het meest voor.

Onze productkeuze: steigerhout beitsen

Voor het beitsen van steigerhout adviseren wij:

Jotun Demidekk Terrasslasyr: dit is een halfdekkende beits op waterbasis. Vormt geen film en laat de houtstructuur zichtbaar, maar kan wel kleur en sfeer geven, dank zij de vele semi-transparante kleuren die voor dit product leverbaar zijn. Behalve duurzaamheid is snelle droging een grote troef. Een uur na het schilderen kan steigerhout met deze beits een regenbui trotseren. Terrasslasyr geeft al na één laag een mooi resultaat, wat het een zeer voordelige beits maakt in gebruik. Bevat bovendien componenten die schadelijk UV-licht blokkeren en schimmels weren. Gaat onder normale omstandigheden tot vier jaar mee.

Hout Coatings heeft een uitstekende ervaring met deze beits, maar we hebben nog andere geschikte producten voor steigerhout in ons assortiment. Persoonlijk advies kan u helpen bij het maken van de juiste keuze. Bel ons gerust op 06-47551826.

Steigerhout beitsen: kleur en uitstraling

Het steigerhout krijgt met de kleuren van de Jotun Demidekk kleurenkaart voor Terrasslasyr, een matte uitstraling. We raden aan om voor steigerhouten veranda's, pergola's en schuttingen een kleur te kiezen die nauw aansluit bij de hoofdkleur van het huis.

Populaire tinten voor Terrassslasyr zijn houtkleuren als Demidekk 9000 (Terrassebrun) en Demidekk 9052 (Eksotisk Tre). Ook het donkergrijze Demidekk 0683 (Sotgrå) komen we veel tegen. Het grijze Demidekk 9073 (Shimmergrå) is geliefd onder wie een grey wash-uitstraling zoekt. Gebruikt u andere beits, kunt u deze vrijwel altijd in RAL- of NCS-kleuren laten mengen. Kijk hier voor ons overzicht van verfkleuren.

Steigerhout beitsen geeft bescherming en sfeer. De juiste kleur versterkt dit. Het terras op de foto rechts is met Demidekk 0683 (Sotgrå) gebeitst, de schutting met 90001 (Fjlellbris). Op de terrasvloer links zien we Jotun 9074 (Nordisk tre). Foto's: Jotun Norway, 123RF.

Steigerhout beitsen

Waarop letten bij steigerhout beitsen

Hieronder enkele aandachtspunten voor het beitsen van steigerhout. Let erop dat elk product een eigen toepassing heeft. Lees voor aankoop en gebruik altijd de gebruiksaanwijzing. U vindt deze op de producinformatiebladen bij elk product in de Hout Coatings webshop.

 • Laat nieuw geïmpregneerd steigerhout vier tot acht weken drogen voor u het gaat beitsen.
 • Reinig het steigerhout grondig voordat u gaat beitsen. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld Jotun Kraftvask gebruiken. Voor sterke vervuiling is Jotun Terrassfix een optie.
 • Zorg dat er van het schoonmaakmiddel niets achterblijft, dus goed dweilen, naspoelen met schoon water en laten drogen.
 • Haal sporen van algen en mossen weg met water en een borstel.
 • Steigerhout moet vooraf worden geschuurd. Voor nieuw hout is korrel 160 aangewezen, ouder hout kan met korrel 100 worden geschuurd.
 • Voor een stoere, verweerde look is het mooi om de randen kaal te schuren.
 • Verwijder oude verflagen. Dit kan met grof schuurpapier.
 • Breng de beits in een of twee lagen aan, en beweeg mee in de richting van de nerf.
 • Gebruik een vachtroller voor het grote oppervlak en een kwast voor de randen en hoeken.
 • Vermijd dikke lagen: de beits moet in het steigerhout trekken.
 • Blijft er toch beits "op liggen", haal dit dan weg met een droog stuk textiel.

Bel gerust

Houtverf en beits adviesWilt u meer informatie over steigerhout beitsen, of hebt u een algemene vraag over beitsen, steigerhout of hout verven, bel of mail ons dan. Hout Coatings geeft gratis advies over alle soorten houtverf en beits, primers, reinigingsmiddelen en andere benodigdheden.

Voor productadvies kunt u ons bereiken op  06-47551826. U kunt tevens contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.