Welke kleuren beits en houtverf zijn er? Hout Coatings is specialist in het behandelen van hout en kan dus haast alle kleuren leveren. Wij werken met de kleurenwaaiers van RAL en NCS, en ook de kleurenkaarten van de merken Inno Coatings, Jotun, Trestjerner en Teknos Drywood. Uw kleurkeuze is daarmee bijna oneindig.

Houten huizenBij de kleurkeuze voor beits en houtverf is het belangrijk om het verschil te kennen tussen semi-dekkend (ook wel: semi-transparant) en dekkend beitsen of verven. Bij semi-dekkend schijnt het hout door de kleur heen. U ziet dus wel een kleur, maar ook de houtnerf en de tekening van het hout. Hoe meer lagen u aanbrengt van dit type beits, hoe dieper de kleurervaring. Bij dekkend verven of lakken verdwijnt de oorspronkelijke houtkleur volledig onder de verflaag.

 

Hulp nodig bij verfkeuze?

Bij de keuze van de verf kunt u altijd gebruik maken van onze digitale assistent (het oranje icoontje rechtsonder). Deze leidt u via enkele eenvoudige vragen direct naar het juiste product. Daarnaast vindt u op onze website heel veel informatie die u stap voor stap uitlegt hoe u de verf moet gebruiken. Komt u er niet uit, kunt u uiteraard ook contact opnemen. Wij helpen u dan zo snel mogelijk verder.

Hieronder vindt u diverse kleurenkaarten voor de beits en houtverf uit onze webshop.