Welke kleuren beits en houtverf zijn er? Hout Coatings is specialist in het behandelen van hout en kan dus haast alle kleuren leveren. Wij werken met de kleurenwaaiers van RAL en NCS, en ook de kleurenkaarten van de merken Inno Coatings, Jotun, Trestjerner en Teknos Drywood. Uw kleurkeuze is daarmee bijna oneindig.

Houten huizen

Bij de kleurkeuze voor beits en houtverf is het belangrijk om het verschil te kennen tussen semi-dekkend (ook wel: semi-transparant) en dekkend beitsen of verven. Bij semi-dekkend schijnt het hout door de kleur heen. U ziet dus wel een kleur, maar ook de houtnerf en de tekening van het hout. Hoe meer lagen u aanbrengt van dit type beits, hoe dieper de kleurervaring. Bij dekkend verven of lakken verdwijnt de oorspronkelijke houtkleur volledig onder de verflaag.

 

Hulp nodig bij kleurkeuze voor beits of houtverf? Bel ons!

Het kiezen van kleuren kan lastig zijn. Er zijn veel opties. De verschillen zijn klein, en in werkelijkheid kan het er net even anders uitzien dan op papier of op het beeldscherm. Veel zonlicht of schaduw heeft bovendien een effect op kleur. Wij helpen u daarom graag verder. Bel ons op +31 (0)6 47551826 en wij kunnen u uitleggen welke mogelijkheden er zijn in uw situatie, en welke beits of houtverf daarbij past. Dit contact is geheel vrijblijvend. Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring in hout behandelen en onderhoud van houten huizen. Profiteer mee van onze kennis!

Hieronder vindt u diverse kleurenkaarten voor de beits en houtverf uit onze webshop.