Laatste Nieuws

Douglas hout impregneren

Douglas hout impregneren Hout impregneren hoort bovenaan het lijstje te staan als u een houten huis gaat behandelen. Ook douglas moet geïmpregneerd worden. Dit is essentieel om het hout weerbaar te maken tegen de schadelijke invloeden van vocht en extreme temperatuurschommelingen. Impregneer houdt ook schimmels en houtrot op veilige afstand.

Houten huis beitsen

Houten huis beitsen Een houten huis en een paardenstal in dezelfde stijl beitsen: dat wilde een van onze klanten in Sinderen. Als liefhebber van een echte houtlook koos hij voor deze oplossing: hij ging het douglas hout beitsen met semi-transparante Jotun Trebitt, zodat de typische houtstructuur bewaard bleef. En omdat hij voor een houtkleur koos, neutraliseerde hij ook eventuele kleurverschillen tussen het hout van het huis en dat van de stal.

Tuinhuis beitsen

Tuinhuis beitsen Een tuinhuis beitsen: moet dat? Veel mensen laten het zitten, want het hout ziet er bij levering al zo mooi uit. Toch is het behandelen van houten tuinhuizen met beits essentieel. Anders wordt het hout snel aangetast. Zowel vocht, temperatuurverschillen als luchtverontreiniging zijn slecht voor hout. Het tuinhuis beitsen biedt dan de broodnodige bescherming.