Laatste Nieuws

Houten huis van grenen behandelen

Houten huis van grenen behandelen Veel houten huizen zijn van grenen. Als deze houtsoort onbehandeld blijft, vergeelt ze echter snel. Dus is grenen beitsen haast onvermijdelijk. Dat is wel een stevige klus. Maar ook als u het helemaal zelf wilt doen, kunt u op hulp rekenen.

Houten huis van accoya beitsen

Houten huis van accoya beitsen Een houten huis van accoya beitsen ligt niet voor de hand. Accoya verkleurt immers heel langzaam en blijft er onbehandeld dus lang goed uitzien. Het is een van de sterkste bouwmaterialen die er zijn. Maar wie het resultaat van zo'n schilderklus ziet, is snel overtuigd: accoya beitsen maakt een houten huis nog mooier.

Zweeds vurenhouten huis beitsen

Zweeds vurenhouten huis beitsen Ga je een Zweeds huis van vurenhout beitsen, is het aangeraden dit zo snel mogelijk na levering te doen. Vuren is onbehandeld erg vatbaar voor schimmels en algen. Gebruik dan wel elastische, dampdoorlatende verf die meebeweegt met de natuurlijke bewegingen van het hout.

Red cedar beitsen

Red cedar beitsen Bij red cedar beitsen is productkeuze heel belangrijk. Zo zijn er coatings die wel bescherming bieden, maar een houten huis niet mooier maken. Een voorbeeld hiervan is een huis in Bunschoten-Spakenburg. De klant had het tien jaar geleden behandeld met Olympic Stain Oil. Maar pas nu heeft hij een huis waarmee hij tevreden is.