Laatste Nieuws

Moet ik een nieuw houten tuinhuisje verven?

Moet ik een nieuw houten tuinhuisje verven? Een houten tuinhuisje brengt talloze voordelen met zich mee, zoals extra opbergruimte en een sfeervolle toevoeging aan uw tuin. Bij de aanschaf van een nieuw houten tuinhuisje dat alleen is geïmpregneerd, is het echter essentieel om het hout verder te behandelen. Hier bespreken we waarom het verven van nieuwe houten tuinhuisjes belangrijk is, welke soorten beits geschikt zijn en hoe u dit aanpakt.

Houten tuinhuis beitsen

Houten tuinhuis beitsen Houten tuinhuis beitsen: we zien het steeds vaker. Dat is maar goed ook. Wie een tuinhuisje onbehandeld laat, ziet het op den duur wegrotten voor zijn ogen. Beits voorkomt houtrot en zorgt er ook voor dat een huisje mooi blijft. Maar hoe doe je dat? Wordt het dekkend beitsen of transparant?

Tuinhuis beitsen

Tuinhuis beitsen Een tuinhuis beitsen: moet dat? Veel mensen laten het zitten, want het hout ziet er bij levering al zo mooi uit. Toch is het behandelen van houten tuinhuizen met beits essentieel. Anders wordt het hout snel aangetast. Zowel vocht, temperatuurverschillen als luchtverontreiniging zijn slecht voor hout. Het tuinhuis beitsen biedt dan de broodnodige bescherming.