Maak kennis met hét Olympic Stain alternatief

Maak kennis met hét Olympic Stain alternatief

Op zoek naar een Olympic Stain alternatief? U bent niet de enige. Olympic Stain-olie was lange tijd populair als product om hout mee te behandelen. Het had echter ook nadelen. Er is nu een beter alternatief te koop, van Jotun: Treolje Solvent.

De traditionele Olympic Stain houtolie, intussen niet meer verkrijgbaar, was een populair product op basis van lijnzaadolie. Veel houtleveranciers pasten het toe. Het gaf een prima basisbescherming, maar was vanwege de lijnzaadolie erg vettig. Dit laatste had tot gevolg dat het hout vuil vasthield.

Het resultaat is dat er in Nederland heel wat houten huizen staan met intussen lelijk geworden houten gevelbekleding die dringend aan een opknapbeurt toe is. Tijd dus voor een Olympic Stain alternatief dat geen vieze sporen achterlaat.

Jotun Treolje Solvent

Jotun heeft zo'n product in huis. Jotun Treolje Solvent is een synthetische houtolie op basis van alkydhars en Chinese houtolie. Deze is uitermate weerbestendig, dringt diep door in de ondergrond en is heel gemakkelijk in onderhoud. Wie het hout af en toe wast, heeft er tot vier jaar plezier van. Jotun Treolje Solvent is tevens geschikt voor hardhout. Het product is prima voor houten geveldelen, maar ook vlonders en ander tuinhout. Deze houtolie kan zowel transparant als in doorzichtige tinten worden geleverd.

Gaat u dit product gebruiken als Olympic Stain alternatief, raden we aan het oppervlak eerst grondig te reinigen met Jotun Kraftvask en daarna op te schuren.

Dekkend beitsen kan ook

Wie een heel andere look wil, kan ook dekkende beits gebruiken als alternatief voor Olympic Stain olie. In dat geval adviseren we het oppervlak eerst te reinigen en te schuren, daarna een impregneermiddel aan te brengen (bijvoorbeeld met Jotun Visir Oljegrunning Klar) en vervolgens af te werken met Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg.

Vragen over Olympic Stain alternatieven?

Hout Coatings levert enkel houtolie en houtbeits van topkwaliteit die we ook zelf gebruiken. Kijk in onze webshop voor ons assortiment. Wilt u meer weten over alternatieven voor Olympic Stain, bel ons dan voor vrijblijvend advies op +31 (0)6 47551826.