Houten huis beitsen

Houten huis beitsen

Een houten huis en een paardenstal in dezelfde stijl beitsen: dat wilde een van onze klanten in Sinderen. Als liefhebber van een echte houtlook koos hij voor deze oplossing: hij ging het douglas hout beitsen met semi-transparante Jotun Trebitt, zodat de typische houtstructuur bewaard bleef. En omdat hij voor een houtkleur koos, neutraliseerde hij ook eventuele kleurverschillen tussen het hout van het huis en dat van de stal.

Jotun Trebitt is een populaire beits die in diverse speciale Jotun-kleuren kan worden geleverd. De beits is transparant, maar door de toevoeging van pigmenten krijgt het hout wel een tintje dat bij elke laag iets donkerder wordt. Daar komt bij dat Trebitt, net als bijvoorbeeld Inno Houtbeits 2-in-1, een product is dat zowel beits als impregneermiddel bevat. Zo bespaar je op de kosten, en hoef je minder te beitsen, terwijl je toch een product van topkwaliteit gebruikt.

Lees alles over dit project:

Wilt u meer weten over het beitsen van douglas? Wij hebben voor u een werkwijzer gemaakt. Hierin wordt beschreven hoe u het beste het hout kunt behandelen en met welke producten. Er zijn vele mogelijkheden om douglas te beitsen. U kunt douglas dekkend beitsen maar ook semi-transparant.

Douglas transparant beitsen