Douglas hout impregneren

Douglas hout impregneren

Hout impregneren hoort bovenaan het lijstje te staan als u een houten huis gaat behandelen. Ook douglas moet geïmpregneerd worden. Dit is essentieel om het hout weerbaar te maken tegen de schadelijke invloeden van vocht en extreme temperatuurschommelingen. Impregneer houdt ook schimmels en houtrot op veilige afstand.

Hout impregneren is aanbevolen bij nieuw hout, maar ook bij ouder hout dat al lang niet meer is behandeld. Soms is het wel lastig om een voorbehandeling met impregneer te plannen. Bijvoorbeeld als het om een logwoning gaat waarbij de balken in elkaar geklonken worden. Dat ondervonden de Nederlandse eigenaren van een huis in Polen. Zij begonnen met impregneren van de douglas logwoning terwijl het huis gebouwd werd. Daarna werkten ze het af met beits.

Lees alles over dit project:

Wilt u meer weten over een houten logwoning beitsen? Of over douglas hout impregneren? Hout Coatings probeert het beitsen en beschermen van hout zo eenvoudig mogelijk te maken. Volg onderstaande werkwijzers en u bent verzekerd van een schitterend resultaat dat tot 12 jaar goed blijft. Er zijn zowel werkwijzers voor dekkend beitsen als voor (semi-)transparant beitsen en houten huizen oliën.

Houten logwoning