Zweeds vurenhouten huis beitsen

Zweeds vurenhouten huis beitsen

Ga je een Zweeds huis van vurenhout beitsen, is het aangeraden dit zo snel mogelijk na levering te doen. Vuren is onbehandeld erg vatbaar voor schimmels en algen. Gebruik dan wel elastische, dampdoorlatende verf die meebeweegt met de natuurlijke bewegingen van het hout.

Onder Zweedse huizen verstaan we in Nederland houten huizen in Scandinavische stijl. Vurenhout wordt veel gebruikt voor Zweedse huizen. Het is relatief goedkoop en ook de Zweden zelf passen het toe, omdat het hout er vandaan komt. Laat je vurenhout onbehandeld is het niet alleen gevoelig voor houtrot maar vergrijst het ook snel. Impregneren en daarna beitsen is de beste manier om lang plezier van het hout hebben. Na een aantal jaren zal het opnieuw gebeitst moeten worden om er mooi te blijven uitzien. Dat blijkt uit dit voorbeeld uit Delft.

Lees alles over dit project:

Wilt u meer weten over vurenhout beitsen? Of over Zweedse huizen behandelen? Hout Coatings probeert het beitsen en beschermen van hout zo eenvoudig mogelijk te maken. Volg onderstaande werkwijzers en u bent verzekerd van een schitterend resultaat dat tot 12 jaar goed blijft. Er zijn zowel werkwijzers voor dekkend beitsen als voor (semi-)transparant beitsen.