Vurenhout verven - Zweeds huis

vurenhout vervenVerven met producten van Jotun is een veilige keuze. Niet alleen vertrouw je dan op de voorkeur van miljoenen anderen, het is ook niet nodig om een houten huis vaak te behandelen. Een van onze klanten ging een Zweeds huis van vurenhout verven.

Het ging hier om een huis in Delft van Huisje van Hout. Dat is een landelijk bekende leverancier van houten huizen in Scandinavische stijl. Dit Zweedse huis, zoals het genoemd werd, was uitgevoerd in vurenhout. Verven van zulke huizen wordt het best gedaan met elastische houtverf van hoge kwaliteit zoals de producten van Jotun en Inno Coatings.

De klant verfde het Zweedse huis ruim zeven jaar geleden voor het eerst. Toen werd het vurenhout geïmpregneerd met Jotun Visir Oljegrunning Klar en afgewerkt met Jotun Demidekk Ultimate. Afgelopen zomer werd besloot het houten huis opnieuw te behandelen.

 

Samenvatting van het project

  • Project: Houten huis verven
  • Soort hout: Vurenhout
  • Locatie: Delft
  • Voorbehandeling: schoonmaken
  • Afwerking met: Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg, Treolje Solvent
  • Kleuren: NCS 3209-G46Y

 

Gebruikte producten

Jotun demidekk ultimate tackfarg

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg: Dit product van Jotun wordt vaak gebruikt voor vurenhout behandelen. Deze beits is dekkend, elastisch en is gemakkelijk te verwerken. Met de juiste verwerking en voorbereiding geeft dit product een onderhoudsinterval van wel 12 jaar. Deze beits kan in alle RAL en NCS kleuren gemengd worden. U kunt ook kleuren kiezen van de Jotun Demidekk Ultimate kleurenkaart. Wilt u weten of deze beits over bestaande beits lagen heen aangebracht kan worden of wilt u weten of dit product geschikt is voor uw houten huis? Neem dan vrijblijvend contact op, wij adviseren u graag.

 

 

Jotun Treolje Solvent: Treolje Solvent is een houtolie die vergrijzing en barstvorming van het hout tegengaat en diep in de ondergrond dringt. De olie is geschikt voor, onbehandeld, onder vacuüm en onder druk geïmpregneerd hout. Bijvoorbeeld gevelbekleding, terrasvloeren, schuttingen of tuinmeubelen. Treolje Solvent is leverbaar in: lichtgroen, goudgeel, kleurloos en volgens de transparante kleurenkaart van Jotun Treolje. Voor het effectief tegengaan van de vergrijzing en voor het verlengen van de onderhoudsintervallen raden we aan om de olie in een semi transparante kleur te gebruiken.

 

 

Uitvoering: Zweeds huis van vurenhout verven

Al het hout werd eerst gereinigd met Jotun Kraftvask. Dit was nodig omdat het houtwerk in zeven jaar vuil verzamelde door weer, wind en luchtverontreiniging. Hierna werden eerst de raamlijsten gedaan en vervolgens de overige geveldelen. Dit gebeurde met sterke, niet verharende kwasten. De vlonders behandelde de klant vervolgens met Jotun Treolje Solvent. Dit deed hij met een roller. Bij geen van de werkzaamheden liep hij tegen problemen aan. Het Zweedse huis kan er nu weer vele jaren tegen.

 

Vurenhout beitsen

 

Tip van de specialist

  • Vurenhout wordt meestal geïmpregneerd door de leverancier. Toch is dit niet automatisch het geval, dus informeer ernaar. Het is een goed idee om het hout hierna nog extra te behandelen met een semi-transparante of dekkende houtverf. Wordt dit niet gedaan dan zal het hout vergrijzen en minder lang meegaan. Onze producten kunnen prima aangebracht worden op geïmpregneerd vurenhout. De keuze is aan u of u voor een semi-transparante of een dekkende houtverf kiest.

 

Gekozen beits

De klant koos als hoofdkleur voor NCS 3209-G46Y, een grijstint die wat naar groen neigt en het hout een warme uitstraling geeft. Bij Hout Coatings kunnen we alle NCS- en RAL-kleuren leveren, evenals de eigen kleuren van Jotun.

           
NCS 3209-G46Y      
 
   

 

Persoonlijk advies over vurenhout verven

Vuren verven vergt de nodige voorbereiding en de juiste producten. Wij kunnen u adviseren over de beste houtverf, hoeveel verf u nodigt heb en hoe u een vurenhouten huis verft zonder problemen. Met onze 20 jaar ervaring hebben we al duizenden projecten en huizen begeleid. Duurzaam houten huizen behandelen is waar wij voor staan.