Douglas beitsen - Houten huis en stal

Douglas beitsen houten huis en stalGaat u douglas beitsen, staat u voor een belangrijke keuze. Wordt het een effen kleur, of gaat u voor transparant? Kleuren hebben een eigen sfeer, en kleurpigmenten verlengen de levensduur van de coating. Wie kiest voor een (semi-)transparante beits behoudt daarentegen het unieke uiterlijk van het hout.

Een van onze klanten ging een houten woonhuis en een paardenstal beitsen. Het ging om nieuw, kaal douglas hout. De klant wilde de natuurlijke houtstructuur blijven zien. Daarom werd gekozen voor een duurzame, semi-transparante beits waar een natuurlijke kleurtint aan was toegevoegd. De klant was buitengewoon tevreden met de mooie kleur en de authentieke uitstraling van het douglas hout.

 

Samenvatting van het project

  • Project: Houten huis en stal beitsen
  • Soort hout: Douglas
  • Locatie: Sinderen
  • Voorbehandeling: schuren
  • Afwerking met: Jotun Trebitt
  • Kleuren: Jotun 10006 Eiche

 

Gebruikte producten

Jotun Trebitt beits voor eikenhoutJotun Trebitt: Transparante impregnering en houtstabilisator voor buiten gebaseerd op alkydhars, talolie en Chinese houtolie. De beits dringt diep door in het hout en heeft daardoor een goede hechting. Jotun Trebitt Transparant kan toegepast worden op nieuw, voorheen gebeitst of geïmpregneerd hout en is uitstekend geschikt voor poreuze ondergronden of verweerde oppervlakken. De buitenbeits is door zijn samenstelling en hoge vaste stofgehalte zeer waterafstotend en geeft een effectieve bescherming tegen houtrot, schimmels en zwam. Prima beits voor douglas.

 

 

 

Uitvoering: houten huis van Douglas beitsen

De klant liet het beitsen van het houten woonhuis en de stal uitvoeren door schilders. Die brachten de producten direct aan op het kale blanken douglas hout. Ze werkten hierbij met een grote platte kwast. Impregneren was niet nodig, omdat de Trebitt een 2-in-1-product is. Trebitt is een gemakkelijk aan te brengen product dat goed uitvloeit en geeft Douglas hout een verzorgde look. Het product heeft sterk beschermende eigenschappen. De zonzijde zal elke 6-7 jaar opnieuw gebeitst worden, de andere zijde hoeft minder vaak te worden opgefrist. Het product werd zowel voor huis als stal gebruikt.

Douglas hout beitsen transparant

 

Tip van de specialist

  • Hoeveel lagen houtbeits zijn er nodig? Dat hangt van het product af. Ons advies: breng altijd minimaal twee lagen aan voor een duurzaam resultaat. Op kaal hout kan een derde laag nodig zijn. Houd er rekening mee dat bij semi-transparante beits het hout met elke laag iets donkerder kleurt. Wie slechts een licht kleureffect wil, kan volstaan met twee lagen. Wie een diepere kleur wil, doet drie lagen.

 

Gekozen beits kleuren

De klant nam bovenstaande tip ter harte en koos voor de Jotun-kleur 10006 (Eiche). Deze bruine houtkleur zorgt ervoor dat het hout er ook jarenlang als nieuw hout blijft uitzien. Ga je hiermee bruin douglas beitsen, krijg je een diepe bruine tint en voorkom je dat het bruin na enkele jaren lelijke grijze plekken vertoont.

 

           
Jotun 10006
Eiche
           

 


Persoonlijk advies

Het beitsen van een houten huis plus stal is een aardige klus en vergt de nodige voorbereiding en de juiste producten. Wij kunnen u adviseren over de beste douglas beits, hoeveel verf of beits u nodigt heb en hoe u uw huis of paardenstal beitst zonder problemen. Met onze 20 jaar ervaring hebben we al duizenden projecten en huizen begeleid. Wij staan ook u als specialisten in houten huizen beitsen graag te woord. Neem gerust vrijblijvend contact op 06-47551826, of via ons contactformulier als u mee informatie wilt over een huis beitsen.