Grenen beitsen - Oude beitslaag verwijderen

Grenen beitsen - Oude beitslaag verwijderen

Grenen beitsen doe je zelden maar één keer. Houten huizen moeten na een aantal jaren immers opnieuw geverfd of gebeitst worden. Maar wat doe je dan met de oude beitslaag? En gaat het hout er daarna nog wel mooi uitzien? De eigenaar van een houten vakantiewoning nam de proef op de som.

Zomaar grenen opnieuw beitsen over een oude laklaag heen, is geen goed idee. Beits heeft namelijk een hechtlaag nodig. Een oude laag geeft onvoldoende hechting. Daarom moet de oude verf of beits zoveel mogelijk verwijderd worden en is er een ruw oppervlak nodig. De oplossing is schuren. Met een schuurmachine kan de versleten beits of verf weggehaald worden. Tegelijkertijd wordt het hout zo opgeruwd. Zo ontstaan de juiste omstandigheden voor een nieuwe laag beits.

Lees hier hoe een van onze klanten zijn grenenhouten vakantiewoning beitste:

Wilt u meer weten over houten huizen beitsen? Of over grenen beitsen? Hout Coatings probeert het behandelen en beschermen van hout zo eenvoudig mogelijk te maken. Volg onderstaande werkwijzers en u bent verzekerd van een schitterend resultaat dat tot 12 jaar goed blijft. Er zijn zowel werkwijzers voor dekkend grenen beitsen als voor (semi-)transparant beitsen.

Grenen beitsen - vakantiehuis