Grenen verven - Houten vakantiewoning

Grenen beitsenGrenen verven is niet moeilijker dan andere houtsoorten behandelen. Maar ook hier geldt dat je de houtverf moet gebruiken. De mogelijkheden zijn oneindig: grenen verven kan in alle denkbare kleuren. Eventueel kan het ook transparant.

Deze klant wilde een houten vakantiewoning verven. Het ging om een oud houten huis dat eerder met zwarte lak was behandeld. Het huis, dat door de eigenaar werd verhuurd aan vakantiegangers, was dringend toe aan een opknapbeurt. De klant wilde heel graag dekkende Jotun beits gebruiken en geen transparant of olieachtig product, omdat hij vreesde dat de droging dan langer zou duren en er beestjes op zouden komen.

De klant won advies in bij Hout Coatings. Hij heeft nu de zekerheid dat deze houten vakantiewoning er weer voor tien jaar tegen kan. Zo lang blijven houten huizen immers mooi die behandeld zijn met Jotun.

 

Samenvatting van het project

  • Project: houten vakantiewoning beitsen
  • Soort hout: grenen
  • Locatie: Gemert
  • Voorbehandeling: schoonmaken en schuren
  • Afwerking met: Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg
  • Kleur: RAL 7006

 

Gebruikte producten

Jotun demidekk ultimate tackfarg

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg: Dit uiterst populaire product van Jotun wordt heel vaak gebruikt voor grenen behandelen. Deze beits is dekkend, elastisch en is gemakkelijk te verwerken. Met de juiste verwerking en voorbereiding geeft dit product een onderhoudsinterval van wel 12 jaar. Deze beits kan in alle RAL en NCS kleuren gemengd worden. De klant koos in dit geval voor twee RAL-kleuren. U kunt ook kleuren kiezen van de Jotun Demidekk Ultimate kleurenkaart.

 

 

Uitvoering: grenen verven

Omdat het huisje (70 vierkante meter) geregeld verhuurd was, werd het schilderwerk in meerdere fases gedaan. De klant voerde het werk zelf uit. Grenen verven vraagt geen speciale vaardigheden, al moeten de instructies goed worden gevolgd.

Eerst werd al het hout goed schoongemaakt. Op veel plaatsen zat er nog veel lak op. Deze oude verflaag ging eraf met een schuurmachine. Ook het grenen waar minder lak op zat, werd opgeruwd. Hierna werd de Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg aangebracht. De klant voerde het grenen beitsen uit met blokkwasten. De klus was heel goed zelf te doen, want de Jotun houtverf vloeide erg goed en met de blokkwast was het fijn werken. Overal gingen twee lagen op zodat het eindresultaat donkerder werd en perfect dekte.

 

Grenen houten vakantiehuis beitsen

 

Tip van de specialist

  • Als specialist in houten huizen behandelen adviseren we een goede voorbehandeling. Wat betekent dit? Allereerst schoonmaken natuurlijk. Hout moet ontvet worden voordat het geverfd kan worden. Voor een optimale hechting van de beits is het bovendien nodig om grenen te schuren. Oude verfresten moeten eraf. Dit kan met grof schuurpapier (korrel 80 tot 120) maar ook met een fijnere korrel (120 tot 180) om te voorkomen dat er krassen komen in het hout. Na het schuren alles stofvrij maken.

 

Gekozen kleur

RAL 7006 staat bekend als beigegrijs. Ook bij grijs zijn er in het RAL-kleursysteem meerdere varianten die vaak heel populair zijn. Een voordeel van grijs is dat het goed combineert met andere kleuren en minder "besmettelijk" is voor vuil. RAL 7006 heeft een licht beige tint en komt daardoor wat warmer over dan standaardgrijs.

             
RAL 7006
Beigegrijs
           

 

Persoonlijk advies over grenen verven

Grenen verven vergt de nodige voorbereiding en de juiste producten. Wij kunnen u adviseren over de beste houtverf en hoeveel verf u nodigt heb en hoe u een houten vakantiewoning beitst zonder voor lelijke verrassingen te komen. Met onze 20 jaar ervaring hebben we al duizenden projecten en huizen begeleid. Wij staan ook u als specialisten in grenen en houten huizen beitsen graag te woord.

Neem gerust vrijblijvend contact op 06-47551826, of via ons contactformulier als u mee informatie wilt over een huis verven.