Grenen beitsen - Houten logbouw

Grenen beitsen - Houten logbouw

Een houten logbouw beitsen is veel werk. De ronde balken laten zich minder gemakkelijk behandelen dan vlakke planken. Tijd besparen kan door een verfspuit te gebruiken. Dit gaat snel en geeft een mooi gelijkmatig resultaat.

Een van onze klanten wilde zijn nieuwe grenen logbouw beitsen. Als product koos hij voor de Jotun Treolje V, een hoge kwaliteit houtolie voor niet-vet zachthout zoals grenen en vurenhout. Het ging om een behoorlijk groot houten huis dat helemaal uit ronde houten balken was opgetrokken. Een heel karwei! De klant koos ervoor om te spuiten in plaats van te rollen. Dat bespaarde hem heel wat uren en leverde een prachtige houtlook op die vele jaren meegaat. Alleen voor de vlakke en moeilijkst bereikbare delen gebruikte hij een kwast.

Lees alles over dit project:

Wilt u meer weten over een houten logbouw beitsen? Of over duurzaam houten huizen oliën? Hout Coatings probeert het beitsen en beschermen van hout zo eenvoudig mogelijk te maken. Volg onderstaande werkwijzers en u bent verzekerd van een schitterend resultaat dat tot 12 jaar goed blijft. Er zijn zowel werkwijzers voor dekkend beitsen als voor (semi-)transparant beitsen en houten huizen oliën.

Houten logbouw