Grenen beitsen – houten logbouw

Grenen beiten - houten logbouwGrenen beitsen doe je om het hout mooi te houden. En dat is des te belangrijk als het om een heel karakteristieke woning gaat. Een houten logbouw is zo’n voorbeeld van een houten huis dat je graag in perfecte staat ziet. Hier zien we hoe een klant in Hulshorst het aanpakte.

Bij een houten logbouw zijn er veel mogelijkheden. Grenen beitsen met een transparante of half transparante oplossing kan met diverse producten. Hout Coatings heeft een heel groot assortiment. Het ene product is duurzamer dan het andere, en sommige beitsen zijn alleen geschikt voor binnen. Ook zijn er producten die je alleen kunt aanbrengen na voorbehandeling met een voorstrijkmiddel, en er bestaan 2-in-1-beitsen met een toegevoegd impregneermiddel. Ook is er houtolie en dekkende beits: twee héél verschillende producten.

Het is altijd verstandig om advies in te winnen. Dat kan bij Hout Coatings, soms ook bij de leverancier van het hout. De eigenaar van dit houten huis vroeg aan de bouwer van de houten logbouw welke grenenbeits het meest geschikt was. Die verwees hem door naar ons.

Samenvatting van het project

  • Project: houten logbouw
  • Soort hout: grenen
  • Locatie: Hulshorst
  • Voorbehandeling: alleen schoonmaken
  • Afwerking met: Jotun Treolje V
  • Kleur: Altkiefer 10073

Gebruikte producten

jotun treolje v

 

Jotun Treolje V: geschikt voor niet-vettig zachthout zoals grenen of vuren. Deze olie op waterbasis en alkyd is watervast. Prima voor het oliën van uw houten huis. U kunt kiezen uit kleurloos, lichtgroen en goudkleur. Wie voor kleur kiest, moet minder vaak overschilderen (eens per 3-4 jaar). Jotun Treolje V bestrijdt de vergrijzing en barstvorming van het hout en dringt zeer diep in de ondergrond. Treolje V geeft een mat effect na droging. De kleurloze versie is uitsluitend geschikt voor binnen vanwege het ontbreken van pigmenten. Treolje V gaat vergrijzing en barstvorming van het hout tegen en dringt goed door in de ondergrond. De houtolie is geschikt voor vacuüm of onder druk geïmpregneerd hout zoals bijvoorbeeld terrasvloeren, schuttingen of tuinmeubelen.

 

Uitvoering: houten logbouw van grenen beitsen

Het ging hier om een huis met een behoorlijk oppervlak: 12,5 bij 10,5 meter. Om tijd te sparen koos de klant ervoor om de grootste delen met een verfspuit aan te brengen. Dat ging snel en probleemloos, twee keer ongeveer vijf tot zes uur. Er zat een onderbreking in omdat de klant eerst te weinig houtolie had besteld. In totaal had hij voor de klus ongeveer tachtig liter nodig. De uitvoering leverde geen enkel probleem op. Jotun Treolje V laat zich heel gemakkelijk aanbrengen.

 

Grenen logbouw beitsen

 

Tip van de specialist

Deze klant koos voor de verfspuit en een kwast voor de kleinere stukken, maar u kunt ook grenen beitsen met een roller. Zorg ervoor dat u een geschikte roller gebruikt, en een kwast voor de randjes en hoeken. Een sponsje is handig voor moeilijk bereikbare hoekjes en openingen. Breng de olie nat in nat aan. Dit betekent dat u de tweede laag aanbrengt voordat de eerste droog is, meestal na zo'n twee uur. Beweeg de roller of kwast in de lengterichting van de nerf. Zo dringt de olie goed in. Laat geen filmvorming toe. Heeft u toch te veel olie gebruikt? Verwijder de overtollige olie dan met een doek. Breng op de kopse kanten een extra laagje aan.

Gekozen beits kleuren

De klant koos voor de Altkiefer 10073. Deze bruine houtkleur zorgt ervoor dat het hout er ook jarenlang als nieuw hout blijft uitzien. Ga je hiermee grenen beitsen, krijg je een tint die met elke laag iets dieper wordt en voorkomt dat het natuurlijke bruin van het hout na enkele jaren grijze plekken vertoont.

 

Beit kleuren            
Altkiefer 10073            

 

 

Persoonlijk advies over grenen beitsen

Grenen beitsen vergt een goede voorbereiding en de juiste producten. Wij kunnen u adviseren over de beste beits, hoeveel verf of beits u nodigt heb en hoe u een houten huis beitst zonder problemen. Met onze 20 jaar ervaring hebben we al duizenden projecten en huizen begeleid. Wij staan ook u als specialisten in grenen en houten huizen beitsen graag te woord. Neem gerust vrijblijvend contact op 06-47551826, of via ons contactformulier als u mee informatie wilt over een huis beitsen.