Eiken beitsen

Eiken beitsen

Eiken beitsen moet zorgvuldig gebeuren. Eiken houten schroten springen namelijk altijd in het oog. Daarom is kleurkeuze en kwaliteit van de gekozen beits heel belangrijk. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden, zoals deze houten logwoning laat zien.

Veel mensen kiezen bij eiken beitsen voor een transparante oplossing. Zo blijft de houtkleur mooi bewaard. Ook is het mogelijk om semi-transparant af te werken. Dan is er pigment toegevoegd dat een lichte kleur geeft. Het aantal lagen bepaalt hoe sterk de schroten verkleuren. Een van onze klanten koos voor een combinatie, tot grote tevredenheid. Hij beitste de eikenhouten schroten in zijn houten logwoning met Jotun Panellakk, deels transparant, deels met een kleur. Daarnaast is het zelfs mogelijk om schroten volledig dekkend te beitsen.

Lees alles over dit project:

Wilt u meer weten over eiken beitsen? Of over duurzaam eiken beitsen? Hout Coatings probeert het beitsen en beschermen van hout zo eenvoudig mogelijk te maken. Volg onderstaande werkwijzers en u bent verzekerd van een schitterend resultaat dat tot 12 jaar goed blijft. Er zijn zowel werkwijzers voor dekkend beitsen als voor (semi-)transparant beitsen.

Schroten beitsen