Houten huis van accoya beitsen

Houten huis van accoya beitsen

Een houten huis van accoya beitsen ligt niet voor de hand. Accoya verkleurt immers heel langzaam en blijft er onbehandeld dus lang goed uitzien. Het is een van de sterkste bouwmaterialen die er zijn. Maar wie het resultaat van zo'n schilderklus ziet, is snel overtuigd: accoya beitsen maakt een houten huis nog mooier.

Accoya is een populaire variant op hout, gemaakt op basis van in speciale bossen gekweekte dennenhout. Het heeft van zichzelf een heel lichte tint. Omdat het goed bestand is tegen vergrijzing, blijft die tint lang behouden. Maar niet iedereen vindt die kleur mooi, en sommigen die er wel van houden, raken erop uitgekeken. Een van onze klanten kocht latten van accoya als gevelbekleding. Hij koos voor een warme, oranjebruine kleur om zijn houten huis te verfraaien, en klaarde de klus met Jotun Demidekk Terrasslasyr. Tot grote tevredenheid!

Lees alles over dit project:

Wilt u meer weten over accoya beitsen? Of over houten huizen behandelen? Hout Coatings probeert het beitsen en beschermen van hout zo eenvoudig mogelijk te maken. Volg onderstaande werkwijzer en u bent verzekerd van een schitterend resultaat dat tot 12 jaar goed blijft.

Houten huis beitsen - accoya hout