Veel Gestelde Vragen - Accoya Hout Behandelen

Accoya hout is anders dan ander hout: het is vormstabiel en gemodificeerd. Daardoor hoeft het niet te worden geïmpregneerd en is het extreem duurzaam. Accoya komen we veel tegen als gevelplaten, geveldelen en in de bouw. Het hout komt van een snelgroeiende dennensoort (radiata pine) uit duurzaam gekweekte bossen. De volgende vragen geven meer informatie over accoya hout behandelen. 

 

Kan ik accoya hout beitsen?

Accoya hout moet zoals andere hout soorten ook gebeitst worden als je het wilt verduurzamen en of een kleur wilt geven. De kleur van accoya hout is als het nieuw is erg blank. Als je er niets aan doet zal het langzaam en ongelijkmatig vergrijzen. Kies een 2in1 beits en de kleur die je zou willen.Dekkend of een semidekkende beits maakt niet uit. Vooraf dient het hout goed geschuurd te worden om een goede hechting te krijgen.

 

Moet ik accoya hout voorbehandelen?

Als je accoya dekkend gaat schilderen is het advies om wel eerst een goede hechtprimer te gebruiken. Bij lichte kleuren gebruik je een witte primer en bij donkere kleuren gebruik je eerst een grijze primer. Afhankelijk van het hout eerst even schuren. Is het hout wat groffer van structuur dan kan er direct met de hechtprimer gewerkt worden.

 

Hoe moet ik Accoya hout behandelen?

U kunt het Accoya hout zowel dekkend als transparant verven of beitsen. Welke producten u moet gebruiken en hoe u te werk leest u in deze werkwijzer. Accoya verven / beitsen - Werkwijzer