Uw Houten Schutting Behandelen

Een schutting behandelen is de beste manier om deze langdurig te beschermen. Wij vertellen u welke producten u nodig hebt om een schutting te beitsen of verven, welke kleuren mogelijk zijn en waarop u moet letten.

Een schutting staat vaak bloot aan de weerelementen en kan daarom minder lang meegaan. Met beits of houtverf kunt u uw schutting prima beschermen in de kleur u wilt. Kiest u voor een transparante afwerking dan zult u de kleur van de ondergrond blijven zien. Wilt u liever de schutting dekkend behandelen in een andere kleur, dan kunt u kiezen voor de dekkende beits of houtverf. Het voordeel van dekkend behandelen ten opzichte van transparant behandelen is dat dekkende beits of houtverf vaak langer meegaat. Opnieuw behandelen is dus niet zo snel nodig.

 

Werkwijzer voor een schutting behandelen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten schutting kunt behandelen. Deze stappen zijn gebaseerd op de onderstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout behandelen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

Schutting voorbereiden. Zitten er zoutkristallen op het nieuwe hout (herkenbaar aan een witte waas), borstel deze dan weg. Maak de schutting grondig schoon. Na het reinigen goed naspoelen en laten drogen. Sporen van algen verwijdert u met water en een borstel. Gebruik eventueel een hiervoor bedoeld schoonmaakmiddel.

Schutting schuren. Altijd vooraf uw houten schutting schuren. Gebruik grof schuurpapier voor het weghalen van oude beitslagen. Hout dat eerder behandeld is met lijnzaadoliehoudende producten, moet u helemaal kaal schrapen voordat u gaat behandelen. Anders treedt mogelijk blaasvorming op.

Schutting impregneren. Gebruikt u de 2 in 1 beits hoeft u geen apart impregneermideel aan te schaffen, u kunt dan 1 laag aanbrengen als voorbehandeling en daarna afwerken met 1 of 2 lagen. Oko de Jotun Oljetackfarg heeft een antischimmel / primer in zich zitten en heeft dus geen grondverf nodig.

Schutting behandelen. Volg strikt de instructies bij de producten, voor wat betreft verdunning. Let erop dat bepaalde producten, zoals Oljetäckfärg, verdund moeten worden met terpentine. Behandel altijd in de lengterichting van de houtnerf. De beste dekking krijgt u met twee tot drie lagen beits of houtverf. Let op de geadviseerde droogtijd tussen de lagen. Ga geen houten schutting behandelen als er grote kans is op regen, of in de volle zon. Kies rustig, niet te warm weer.

 

Aanbevolen producten voor een schutting behandelen

inno coatings houtbeits

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1: U wilt uw schutting een goede bescherming geven tegen weer en wind? Dan is deze beits een aanrader. Door de unieke samenstelling kunt u met deze beits zowel voorbehandelen (impregneren) en afwerken. Dit product geeft een dekkende of transparante, zijdeglans afwerking aan het hout en zorgt voor een goede bescherming. U kunt kiezen uit alle RAL en NCS kleuren.

 

 

 

Jotun Demidekk Oljetäckfärg: een product uit de bekende Demidekk-lijn op basis van alkydolie, verdunbaar met terpentine. Deze beits is dunner dan andere Demidekk-varianten, maar heeft wel een heel goede dekking en zuigt goed aan. De kleurkwaliteit is rijk en diep, dankzij gepatenteerde technologie van Jotun. U brengt de beits heel gemakkelijk aan, en hebt er daarna lang geen omkijken naar. Een zeer duurzaam, weerbestendig product, en zeer geschikt voor hardhout. Het gebruik van een impregneermiddel is niet nodig als u Oljetäckfärg gebruikt. 

 

 

Jotun Demidekk Terrasslasyr: De Demidekk Terasslasyr is een waterverdunbare transparante(semi dekkende) beits voor geïmpregneerd of reeds eerder behandeld hout. Het product is waterafstotend, voorkomt scheuren in het hout en bevat bestanddelen tegen de schadelijke effecten van UV licht, schimmels en houtrot. Wordt typisch aanbevolen voor het behandelen van terrasvloeren en houten schuttingen. Geeft een transparante(semi dekkende), niet filmvormende bescherming.

 

 

Vragen over houten schutting behandelen?

Wilt u meer informatie over beits of houtverf kopen of over een schutting behandeling, aarzel dan niet en neem contact op. Hout Coatings geeft al vele jaren gratis advies over beits kopen en het op de juiste manier hout beitsen of verven. Bel direct voor gratis, deskundig productadvies: 06-47551826.