Uw Parketvloer Behandelen

U wilt uw parketvloer behandelen? Lees dan hieronder welke producten wij voor parket aanraden en waarom. Ook vertellen we u hoe u deze verfklus aanpakt.

Al eeuwenlang wordt parket gebruikt als een vorm van houten vloerbedekking. Er zijn vele soorten parket, die allemaal als kenmerk hebben dat ze bestaan uit delen hout die aan elkaar gelijmd worden. Een nadeel van parket is dat het gevoelig is voor vocht en schommelingen in temperatuur. Parketvloeren zijn ook niet goedkoop. Een goede bescherming is dan belangrijk. Door het hout in topconditie te houden hebt u vele jaren plezier van parket en bespaart u zich de kosten van een nieuwe vloer. Vloerverf en beits geven die bescherming. Hier hebben we het over het lakken van de parketvloer. Dat wil zeggen dat het parket verduurzaamt wordt met een (semi-)transparante verf.

 

Werkwijzer voor het behandelen van uw parketvloer

De volgende stappen beschrijven hoe u uw parketvloer kunt behandelen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het verven bij de juiste temperaturen en droogtijden.

Parketvloer voorbereiden. Een parketvloer lakken begint altijd met een schoonmaakbeurt. Zorg dat de vloer echt goed schoon is, want dit bevordert de hechting.

Parketvloer schuren. Ook schuren van de vloer is goed voor de hechting en raden we absoluut aan. Achteraf wel alle schuurstof grondig verwijderen (met de stofzuiger).

Parketvloer behandelen. Roer de parketlak goed door voor gebruik. Ook als u aan het lakken bent, moet u geregeld eens omroeren, omdat sommige bestanddelen anders naar de bodem zakken. Doe op geoliede vloeren een hechtingsproef. Dan weet u of de lak blijft zitten. Houtlak kunt u met een geschikte verniskwast aanbrengen of met een roller. In het laatste geval moet de roller minstens zo breed zijn als de delen van de vloer. Werk in een vlot tempo voor een mooi resultaat. Sneldrogende parketlak laat al snel kwastsporen zien als u behandeld op een half opgedroogd oppervlak. Breng op nieuw parket bij voorkeur drie lagen aan. In andere gevallen zijn twee lagen meestal voldoende. De eerste 24 uur na het lakken mag er geen vocht op de vloer komen, omdat dit problemen kan geven voor het droogproces.

 

Aanbevolen producten voor het behandelen van een parketvloer

Trestjerner Gulvlak WB

 

Trestjerner Gulvlakk WB: watergedragen blanke lak die een bijzonder slijtvast oppervlak geeft. Kan zowel op onbehandeld als eerder behandeld hout. Wordt onverdund aangebracht en is na vier uur overschilderbaar. Deze vloerlak is nagenoeg reukloos en droogt snel. Verkrijgbaar als zijdeglans en zijdemat. Geeft een gemakkelijk schoon te maken oppervlak dat overweg kan met alle normale schoonmaakmiddelen.

 

 

Trestjerner Gulvlak Solvent

 

Trestjerner Gulvlakk Solvent: sneldrogende blanke vernis op basis van alkydolie, geschikt voor donkere houtsoorten, geloogd parket en hardhout. Opvolger van de bekende Jotun Oxan Olie, en toepasbaar op vloeren die eerder met Oxan werden behandeld. Wordt verdund met terpentine. Goed ventileren tijdens en na gebruik.

 

 

 

 

Vragen over het behandelen van een parketvloer?

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw parketvloer behandelen via ons contactformulier.