Uw Houten Terras Behandelen

Terras Dekkend BeitsenEen houten terras behandelen is met de juiste producten goed te doen. De juiste aanpak en de juiste producten zijn cruciaal voor een mooi eindresultaat. We vertellen u welke producten u het beste kunt gebruiken en hoe u het beste kunt hout behandelen. Zijn er dingen waar u over twijfelt dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

 

Houten terras behandelen doe je zo ...

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten terras behandelen.  We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout behandelen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

Houten terras schoonmaken: Voordat u kunt gaan beginnen met het hout behandelen moet u ervoor zorgen dat het hout goed schoon is. Zit er eventueel nog een oude laag beits op die los zit dan moet deze ook verwijderd worden. Eventuele loszittende beits kunt u met een plamuurmes wegsteken. Is het terras licht vervuild dan kunt u het met water afspoelen en eventueel na schrobben met een harde borstel. Is het terras sterk vervuild dan kunt u de Jotun Terrassfix gebruiken. Dit product hoeft niet verdund te worden en moet op vochtig hout aangebracht worden met een roller of een kwast. Onder het aanbrengen moet het hout constant nat zijn en mag niet opdrogen. Laat het het product 15 tot 20 minuten inwerken, hierna kunt u het met schoon water weer afspoelen. 

Houten terras schuren: Nu dat het hout schoon is kunt u gaan beginnen met het schuren van het hout. Is het een groter oppervlak dan is het aan te raden dat u een schuurmachine gebruikt. Voor de kleine hoekjes kunt u eventueel los schuurpapier gebruiken met een schuurblokje. Schuur het hout in de lengterichting van het hout. Twijfelt u hoeveel u moet schuren of welke korrel u moet gebruiken dan kunt u dit lijstje gebruiken: Oude beits lagen verwijderen: 60 tot 80 Schuren van nieuw hout: 80 tot 120 Opschuren van bestaande beits lagen in redelijke staat: 120 tot 150 Opschuren van goede beits lagen: 180 tot 220 Opschuren tussen nieuwe beits lagen: 240 (meestal niet nodig)

Houten terras behandelen: Het hout is nu schoon, geschuurd en is klaar om behandeld te worden. Zoals eerder besproken willen we een mooi en slijtvast eindresultaat bereiken en moeten er dus 3 lagen aangebracht worden. Gaat u meerdere lagen aanbrengen dan is het belangrijk dat u de droogtijden in de gaten houdt. In dit geval moet u een droogtijd van 12 uur aanhouden zoals ook vermeld in het datasheet. De beits kan met een roller of kwast aangebracht worden. De Terrasslasyr is een eenvoudig aan te brengen beits die zich goed laat verdelen. Zorg ervoor dat u de plank afmaakt waar u mee bezig bent en niet halverwege stopt. Doet u dit wel dan kan er kleurverschil en overlap ontstaan.

 

Aanbevolen producten voor een houten terras behandelen

jotun terrassfix

 

Jotun Demidekk Terrasfix: Dit is een uiterst effectief schoonmaakmiddel voor een houten terras. Dit product is een 3 in 1 middel dat zorgt voor verwijdering van vuil, reiniging en het bleken van uw terras. De voornaamste kenmerken zijn:Reinigt vervuilde houten oppervlakken, ontkleurd vergrijsde oppervlakken en bleekt houten oppervlakken. Ideaal om te gebruiken voordat u gaat behandelen. In de werkwijzer vertellen wij u hoe u het beste dit product kunt gebruiken. 

 

Jotun Demidekk Terrasslasyr

 

Jotun Demidekk Terrasslasyr: De Jotun Terrasslasyr is oorspronkelijk een transparante / semi dekkende beits. Door deze in meerdere lagen aan te brengen wordt de kleur vanzelf dekkend en zal de ondergrond niet meer zichtbaar zijn. De kleur wordt hierdoor ook beter zichtbaar. Het voordeel is van deze beits is dat deze op een normale manier belast kan worden. Een normale dekkende beits kan soms te zacht zijn en is kras gevoelig. Met deze beits kan zonder problemen op het houten terras gelopen worden, en kunt u het terras zonder problemen belasten met meubels.

 

 

Vragen over een houten terras behandelen?

Wilt u meer weten over beits of houtverf kopen voor uw houten terras of hebt u vragen over het dekkend behandelen van uw terras, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over hout behandelen, primers en schoonmaakmiddelen voor houten terrassen. Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw houten terras behandelen via ons contactformulier.