Uw Houten Trap behandelen

Een houten trap behandelen is de beste manier om uw trap mooi te houden en het hout langdurig te beschermen. 

Gaat u een houten trap verven / behandelen, is het belangrijk dat u een sterke verf kiest. Het mooi en stabiel houden van een loopvlak stelt hoge eisen aan de verf. Om het hout te beschermen en het oppervlak mooi te houden, dient de verf slijtvast en krasvast te zijn. En het oog wil ook wat. Een houten trap is een sierstuk in uw huis; zeker in geval van een half open-constructie vormt het een echte blikvanger. Bij de verf hebt u de keuze tussen (semi-)transparante beits en dekkende verf. In dit artikel bespreken we het dekkend verven van een houten trap.

 

Behandelen van uw houten trap doet u zo ...

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten trap kunt behandelen. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het verven bij de juiste temperaturen en droogtijden.

Houten trap voorbereiden. Maak de trap voor het verven goed schoon. Een effectief reinigingsmiddel is Jotun Husvask. Verwijder dit met water nadat het vijf minuten heeft ingetrokken.

Houten trap schuren. Voordat u trapverf aanbrengt, moet u de trap schuren. Maak hierna stofvrij. Zitten er gaten in het hout, vul deze dan met plamuur. Hierna glad schuren met korrel 160. Gebruik overschilderbare acrylaatkit voor eventuele naden.

Houten trap Impregneren. Is het een nieuwe, onbehandelde trap moet u deze eerst gronden. Afhankelijk van het gekozen product kunt u de eerste laag licht verdunnen met water (zie gebruiksaanwijzing van de verf voor exacte hoeveelheid). Randen goed afplakken. Bij een open trap de onderliggende vloer afdekken.

Houten trap behandelen. Gebruik voor het verven een roller en voor de hoeken en kleinere oppervlakken een kwast. Breng minimaal twee lagen verf aan. Voor extra duurzaamheid is drie lagen aanbevolen. Schuur het oppervlak tussen elke laag licht op voor het mooiste resultaat. Wilt u antislipkorrels toevoegen, brengt u minimaal drie lagen verf aan, waarbij u de antislip in de verf voor de tweede laag mengt. Breng de tweede laag hiermee aan, laat drogen en doe dan de derde laag weer zonder antislip. Handig voor bij het bestellen: een gemiddelde, dichte houten trap heeft een totaaloppervlak van ongeveer zes vierkante meter.

 

Aanbevolen Producten voor het behandelen van uw houten trap

drywood poseidon zg

 

Drywood Poseidon ZG: een sneldrogend alternatief voor Trestjerner, van Nederlandse makelij. Dit is een volwaardige systeemverf die grondverf en voorlak overbodig maakt. Kortom: alles in 1, een alleskunner voor het verven van uw houten trap. Drywood-houtverf komen we veel tegen in de bouwwereld en is nu ook voor particulieren beschikbaar. Leverbaar in alle kleuren,

 

 

jotun gulvmaling

 

Trestjerner Gulvmaling: deze speciaal voor hout ontwikkelde vloerverf kenmerkt zich door bijzondere aandacht voor duurzaamheid. Heel slijt- en krasvast en geeft een mooi zijdeglanzend resultaat. De verf is er in duizenden kleuren, dus u kunt uw trap geheel naar eigen smaak vormgeven. Trestjerner Gulvmaling is na een uur stofdroog, vier uur overschilderbaar en na een dag of vijf geheel doorgehard. U kunt de trap na vier uurtjes voorzichtig weer belopen, dus als u 's morgens gaat verven, is de bovenverdieping 's avonds weer bereikbaar. 

 

 

Vragen over houten trap behandelen?

Wilt u meer informatie over beits kopen of over het verven of beitsen van houten trappen, neem dan gerust contact op. Hout Coatings geeft al vele jaren advies over alle soorten houtverf, beitsen, primers, reinigingsmiddelen en benodigdheden. Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw houten trap behandelen via ons contactformulier.