Uw Houten Vloer Behandelen

Een houten vloer krijgt het soms zwaar te verduren. Niet alleen lopen we erover met soms vuile schoenen of hoge hakken, er wordt ook met meubels over geschoven. Daarnaast gebeurt er in elk huis weleens een ongelukje en komt er vocht en viezigheid op terecht. Een goede bescherming voor uw vloer is dan belangrijk. Met een vloerverf kunt u uw vloer een slijtvaste laag geven die tot wel tien jaar meegaat. Niet alleen vanwege slijtplekken is het behandelen van de vloer een goed idee. Het is ook een gemakkelijke oplossing. In een handomdraai creëer je met een frisse verflaag een nieuwe sfeer.

U kunt kiezen uit een transparante afwerking of een dekkende afwerking. Bovendien zijn de meeste vloerverven in vele verschillende kleuren te krijgen. Hier beperken we ons tot dekkend verven. Het maakt voor de toepassing meestal geen verschil of u een grenen, eiken- of vurenhouten vloer hebt.

 

Stappenplan voor een houten vloer behandelen

De volgende stappen beschrijven hoe u een houten vloer kunt behandelen. Deze stappen zijn gebaseerd op de onderstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het verven bij de juiste temperaturen en droogtijden.

Houten vloer voorbereiden. Maak de houten vloer voor het behandelen goed schoon. Vooral ontvetten is erg belangrijk, omdat de vet de hechting beïnvloedt. Is de houten vloer sterk vervuild. Verwijder dit met water nadat het vijf minuten heeft ingetrokken.

Houten vloer schuren. Hout moet altijd geschuurd worden. Voor nieuwe vloeren adviseren we korrel 160, bij eerder behandelde vloeren kan vaak worden volstaan met korrel 100. Zitten er gaten in het hout, vul deze dan met plamuur of een ander geschikt vulmiddel. Hierna het geplamuurde stuk glad schuren.

Grondverf aanbrengen op de houten vloer. Een nieuwe onbehandelde houten vloer moet gegrond worden.  Breng 1-2 lagen aan. Deze grondverf heeft 12 uur droogtijd. Vooraf gronden is niet nodig als u Drywood Poseidon gebruikt, omdat deze voorlak en aflak in één is. Gebruik voor het schilderen een roller, voor de hoeken een kwast. Kies voor benodigdheden van hoge kwaliteit, zodat de haartjes van de kwast niet in de verf achterblijven.

Houten vloer behandelen. Breng minimaal twee lagen vloerverf aan. Voor extra duurzaamheid is drie lagen aanbevolen. Let op de droogtijd (zie het infoblad van het gekozen product). Verf in de lengterichting van de planken, met de nerf mee. Zorg dat de laag niet te dik is, maar wees ook niet te zuinig. Tip: schuur het oppervlak tussen elke laag licht op. Dit geeft een mooier resultaat.

 

Aanbevolen producten voor een houten vloer behandelen

 

jotun demidekk ultimate

 

Jotun Kraftvask: is een zeer effectief schoonmaakmiddel op basis van basen en andere biologisch afbreekbare grondstoffen. Het is een zeer effectief reinigingsmiddel voor zware vervuilde oppervlakken of op oppervlakken die moeten worden overgeschilderd. Jotun Kraftvask Verwijdert efficiënt vet, olie, roet, nicotine, vuil, schimmels etc. en geeft het geschilderde oppervlak een enigszins matte look.

 

 

Trestjerner Gulvmaling

 

Trestjerner Gulvmaling: eerder bekend als Jotun Trestjerner Gulvmaling, en nog vroeger als Oxan A/U. Een topproduct voor houten vloeren van alle typen, inclusief parket. Deze verf vergeelt niet en kan dus probleemloos in kamers met veel lichtinval worden toegepast. Zeer slijtvast dank zij de toevoeging van polyurethaan. Omdat Gulvmaling reukarm is, kan de ruimte snel weer worden gebruikt. Is bovendien gemakkelijk met roller en kwast aan te brengen dank zij de goede vloeiing, en is dank zij de waterbasis milieuvriendelijker dan andere verf. Vloeren met deze verf zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Gulvmaling kan ook worden gebruikt voor trappen, meubels en zelfs op beton. Deze verf is uitstekend geschikt voor het behandelen van uw houten vloer.

 

trestjerner gulvlakk WB

 

Trestjerner Gulvlakk WB: watergedragen blanke vloerlak voor lichtere houtsoorten die zorgt voor een bijzonder slijtvast oppervlak. Nagenoeg reukloos, chemisch resistent en sneldrogend. Is geschikt voor onbehandeld hout, eerder behandeld hout, en ook voor geloogde houten vloeren. Wordt onverdund aangebracht en is na vier uur overschilderbaar. Uitstekend te gebruiken als blanke lak voor uw houten vloer. Verkrijgbaar als zijdeglans en zijdemat.

 

 

 

Vragen over het behandelen van een houten vloer?

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw houten vloer behandelen via ons contactformulier.