Uw Houten Tuinhuis Behandelen

tuinhuis dekkend beitsenHout is gevoelig voor zonlicht en vocht. Beits en houtverf zorgt ervoor dat het hout beschermd wordt tegen de schadelijke effecten. Tuinhuizen verdienen hierbij extra aandacht. Niet alleen omdat ze blootstaan aan weer en wind, maar tevens omdat het binnenklimaat er vochtiger is. Omdat tuinhuizen niet dagelijks worden gebruikt, vallen problemen als houtrot en schimmelvorming ook minder snel op. Met beits / houtverf brengt u de broodnodige bescherming aan. 

 

Zo kunt u een Houten tuinhuis behandelen 

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten tuinhuis kunt behandelen. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het behandelen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

Houten tuinhuis schoonmaken. Gaat u hout behandelen dan is het belangrijk dat u het hout eerst goed schoonmaakt. Schimmels, algen en mossen kunt u verwijderen met water, een harde borstel en eventueel een geschikt schoonmaakmiddel met schimmelwerende ingrediënten.

Houten tuinhuis schuren. Het hout moet voor het behandelen geschuurd worden. Gebruik korrel 160 bij hout van nieuwe tuinhuizen, anders volstaat korrel 100. Het is mogelijk dat u zoutkristallen aantreft op het hout. Die zien eruit als een witte waas. Borstel ze weg. Voor het wegwerken van scheuren, barsten en gaten raden we acrylaat- of polyurethaankit aan. Gebruik geen producten op basis van silicone. Deze geven problemen met de hechting van de beits of houtverf. Oude beitslagen moet u altijd verwijderen voordat u een nieuwe laag aanbrengt. Meestal lukt dit door te schuren. Anders kunt u een verfföhn of afbijtmiddel inzetten. Tuinhuizen die eerder zijn behandeld met lijnzaadolie, moeten helemaal kaalgeschuurd worden. Dit verbetert de hechting van de nieuwe beits laag en voorkomt blaasvorming.

Houten tuinhuis Impregneren. Tuinhuizen worden meestal aangeleverd met hout dat al is geïmpregneerd. Na het impregneren moet u zes tot acht weken wachten voor u gaat behandelen. Informeer eventueel bij de leverancier naar de productiedatum. Is het tuinhuisje nog niet geïmpregneerd, is het zaak dit zo snel mogelijk te doen. Bij het gebruik van de Houtbeits 2 in 1 hoeft u geen extra impregneermiddel aan te schaffen, deze zit namelijk al in het product verwerkt. Breng het niet te dik aan: impregneermiddelen moeten in het hout trekken en mogen geen laag vormen. Gebruikt u echter een alles-in-een-beits kunt u ook hiermee aan de slag.

Houten tuinhuis behandelen. Voor een duurzame en mooie dekking adviseren we minimaal twee lagen beits of houtverf aan te brengen. Met drie lagen zit u altijd goed. De Oljetäckfärg kunt u verdunnen met terpentine (niet met water!). Woodstain VV is waterverdunbaar. Buiten hout behandelen vraagt een zorgvuldige planning. Ga uw tuinhuis niet beitsen of verven als er grote kans is op regen, of in fel zonlicht. Regenwater is slecht voor het drogen en de zon kan blaren geven in een nieuwe beitslaag.

 

Aanbevolen producten voor een houten tuinhuis behandelen

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Deze beits geeft een uitstekende bescherming voor uw tuinhuis. Door de unieke samenstelling is deze beits te gebruiken als voorbehandeling en als afwerking. De beits geeft een matte of zijdeglans afwerking en is te mengen in alle RAL en NCS kleuren. Het wordt aanbevolen om 2 tot 3 lagen beits aan te brengen voor de optimale bescherming.

 

 

 

Jotun Trebitt Oljebeis: De Trebitt Oljebeis is een transparante impregnering houtstabilisator voor buiten gebaseerd op alkydhars, talolie en Chinese houtolie. De beits dringt diep door in het hout en heeft daardoor een goede hechting. Jotun Trebitt Transparant kan toegepast worden op nieuw, voorheen gebeitst of geïmpregneerd hout en is uitstekend geschikt voor poreuze ondergronden of verweerde oppervlakken. De buitenbeits is door zijn samenstelling en hoge vaste stofgehalte zeer waterafstotend en geeft een effectieve bescherming tegen houtrot, schimmels en zwam.

 

 

 

Drywood Woodstain VV: De Woodstain VV is een watergedragen beits voor binnen en buiten. De beits heeft een zijdeglans afwerking en accentueert de houtnerf. De sneldrogende beits werkt impregnerend (dringt diep door in het hout) en is zeer waterafstotend. Voor het behandelen van: kozijnen, meubels, schuttingen, steigerhout en overige betimmeringen. De beits is volledig transparant en semi transparant leverbaar volgens alle bekende kleurenwaaiers: RAL, NCS, enz. Vanwege het ontbreken van pigmenten is de volledig transparante beits alleen geschikt voor toepassingen binnen.

 

 

 

Vragen over het behandelen van een houten tuinhuis?

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw houten tuinhuis behandelen via ons contactformulier.