Uw Houten Schuur Behandelen

Uw houten schuur behandelen met kwalitatief hoogstaande producten levert een essentiële bijdrage tot het behoud van het bouwwerk. Hout dat buiten staat is gevoeliger voor weersinvloeden. Extra aandacht is nodig omdat het binnenklimaat er vochtiger is dan in een woning. Schimmelvorming en houtrot liggen op de loer. Dit kan ertoe leiden dat het gebouw vervalt.

Door hout te behandelen brengt u een beschermlaag aan die ervoor zorgt dat het schuurtje of tuinhuis lang mee gaat. Hout behandelen kan op twee manier: dekkend beitsen of transparant beitsen. 

 

Werkwijzer voor een houten schuur behandelen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw schuur kunt behandelen. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout behandelen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

Houten schuur voorbereiden. Is de schuur pas opgebouwd uit geïmpregneerd hout, wacht dan zes tot acht weken voor u gaat behandelen. Maak het hout altijd grondig schoon. Schimmels, algen en mossen haalt u weg met water, een borstel en een hiervoor geschikt reinigingsmiddel. Werk scheuren, barsten en gaten weg met acrylaat- of polyurethaankit (gebruik in verband met de hechting van de beits geen silicone).

Houten schuur schuren. Een houten schuur of tuinhuisje moet vooraf geschuurd worden. Gebruik korrel 160 bij nieuw hout, anders korrel 100. Mogelijk ziet u een witte waas op nieuw hout. Dit zijn zoutkristallen. U moet deze wegborstelen voor het behandelen. Zit er oude beits op het hout, schuur deze dan weg. Bij hardnekkige beitslagen kunt u een verfföhn of afbijtmiddel gebruiken. Let wel op de handleiding om schade te voorkomen. Is de schuur eerder behandeld met een product op basis van lijnzaadolie, schraap dan het hout helemaal kaal. Dit verbetert de hechting en voorkomt blaasjes.

Houten schuur impregneren. U kunt dan eenvoudig 1 laag beits of houtverf aanbrengen als voorbehandeling. U moet het hout daarna nog wel afwerken met 1 of 2 lagen.

Houten schuur beitsen of verven. Voor optimale dekking adviseren we altijd minimaal twee lagen beits of houtverf. Drie lagen kan een nog duurzamer resultaat geven. Omdat u buiten werkt, moet u de klus goed plannen. Voorkom behandelen bij temperaturen onder 5 of boven 25 graden. Vermijd fel zonlicht. Dit kan blaren geven in natte beits. Kies het best een droge dag met rustig weer.

 

Aanbevolen producten voor een houten schuur behandelen

Inno coatings houtbeits 2 in 1

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1: U wilt een goede houtbeits voor uw schuur, dan is deze beits uitstekend geschikt. Door de unieke samenstelling kunt u deze beits gebruiken voor het voorbehandelen en het afwerken van uw houten schuur. De beits heeft een zijdeglans of matte afwerking en kan in vrijwel alle kleuren gemengd worden. De 2 in 1 beits is gemakkelijk aan te brengen, vloeit goed en is dampopen. Wilt u meer weten over deze beits en het gebruik hiervan, neem dan contact met ons op.

 

jotun demidekk oljetackfarg

 

Jotun Demidekk Oljetäckfärg: topbeits van specialist Jotun op basis van alkydolie, verdunbaar met terpentine. Veelzijdig: zowel geschikt als primer, grondlak, voor- en aflak, dus alles in een. Deze beits geeft een heel goede dekking en zuigt goed aan en uiterst geschikt voor het hout behandelen van uw schuur. De kleurkwaliteit is rijk en diep, dankzij gepatenteerde technologie van Jotun. Bijzonder weer- en waterbestendig, dus ideaal voor hout in de buitenlucht. Hecht zeer goed op naaldhout en tropisch hardhout. Voorkomt "doorbloeden" van hout. Tot vijf jaar onderhoudsarm.

 

drywood woodstain vv

 

Drywood Woodstain VV: een hybride, zijdeglans beits van Nederlandse bodem, op waterbasis. Voorbehandeling met een primer is niet nodig. Drywood Woodstain VV is waterverdunbaar en accentueert de structuur van het hout. Overbeitsen kan al na twee uur en na 48 uur is het hout helemaal droog. Een beits die uitermate geschikt is voor het hout beitsen van uw schuur.

 

 

 

Vragen over houten schuur behandelen?

Wilt u meer informatie over beits of houtverf kopen. Of wilt u meer informatie over het behandelen van een houten schuur en houten tuinhuizen, aarzel dan niet en neem contact op. Hout Coatings geeft al jaren gratis advies het gebruik van beits, houtverf en de aanschaf hiervan. Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw schuur behandelen via ons contactformulier.