Houten huis verven: doe het nu!

Houten huis verven: doe het nu!

Een houten huis verven doet u het best in de lente en de zomer, mits het niet té warm is. Uiteraard moet u wel het beste product hiervoor hebben. Hout Coatings adviseert dekkende beits.

Als eigenaar van een houten huis weet u waarschijnlijk wel dat periodiek onderhoud nodig is om de schoonheid en duurzaamheid van het hout te behouden. Een van de belangrijkste onderhoudstaken is het schilderen van de gevel.
Het schilderen van uw houten huis is essentieel om het hout te beschermen tegen weer en wind, en om verval tegen te gaan. Hout is immers erg gevoelig voor vocht, UV-straling en schimmelgroei. Een goede verflaag beschermt het hout tegen deze gevaren, verlengt de levensduur van het hout en dus uw huis, en geeft het een frisse uitstraling.

Dekkende beits: het beste product

Dekkende beits is een uitstekende keuze als u een houten huis gaat verven. Dekkende beits biedt dankzij de grote hoeveelheid kleurpigmenten niet alleen bescherming tegen vocht en UV-straling, maar ook tegen schimmel en insecten. Bovendien geeft dekkende beits een mooie en egale kleur aan het hout, waardoor de natuurlijke schoonheid behouden blijft. Op deze manier gaat u ook ongewilde, soms erg plaatselijke vergrijzing te lijf. Door te kiezen voor dekkende beits bepaalt u de uitstraling van uw houten huis. In onze webshop vindt u snel en gemakkelijk geschikte producten, zoals de Houtbeits 2-in-1 van Inno Coatings en de bekende Demidekk Ultimate Täckfärg van Jotun. Als u vandaag bestelt, kunt u morgen al aan de slag.

Lente en zomer: het ideale seizoen

De lente en de zomer zijn de meest geschikte seizoenen om een houten gevel te schilderen. Het weer is over het algemeen droger en warmer, waardoor de beits beter kan uitharden. Maar het mag ook niet te warm worden. Ga geen houten huis verven bij een temperatuur boven 25 graden of in de felle zon. De beits droogt dan te snel wat slecht is voor de hechting. Kies daarom een dag uit waarop de temperatuur binnen het optimale bereik valt om het beste resultaat te behalen. De productinfo bij de beits geeft hiervoor richtlijnen.

Zelf een houten huis verven

Het schilderen van uw houten huis kunt u gemakkelijk zelf doen, als u de instructies volgt. Vaak is het handig om de planken tijdelijk van de gevel te halen. Zorg ervoor dat u het oppervlak grondig reinigt en schuurt voordat u de beits aanbrengt. Zorg voor een gelijkmatige dekking. Met een beetje geduld en aandacht kunt u ook als beginner prima resultaten behalen.

Wilt u meer weten over een houten huis behandelen met dekkende beits, verwijzen we u graag naar dit artikel:

Een houten huis verven is een cruciale stap voor de duurzaamheid ervan. Hout Coatings begeleidt al meer dan 15 jaar eigenaren van houten huizen bij het verven van hun woning. U mag ons altijd bellen voor vrijblijvend advies: +31 (0)6 47551826