Een houten huis verven voor het klaar is

Een houten huis verven voor het klaar is

Hoe kun je een houten huis verven voordat het klaar is? Een nieuwe houten woning in Almere laat zien hoe dat gaat.

De eigenaren gingen een huis bouwen met een gevel van thermisch gemodificeerd hout. Dit is hout dat werd verduurzaamd door een milieuvriendelijk verhittingsproces. Hierdoor is het hout harder en heeft het veel minder last van uitzetting en krimp.

De houten planken voor de gevel hadden van zichzelf een lichtbruine kleur. De eigenaren besloten het te behandelen met Jotun Demidekk Terrasslasyr. Dit is een transparante buitenbeits die dankzij toevoeging met kleurpigmenten het huis goed beschermt tegen UV-straling, schimmelvorming en houtrot.
Eerst werden alle planken apart geverfd. Alle planken gingen op een bokje en werd rondom één keer behandeld. Ze werden weggestopt achter bouwhekken en na droging op het huis geplaatst. Hierna kregen ze aan de voorzijde nog een extra afwerkingslaag. Het huis is nu voor vijf jaar onderhoudsvrij.

Elk houten huis dat uit afneembare geveldelen bestaat kan op zich op deze manier geverfd worden. Dit geldt ook voor huizen die eerder zijn behandeld. Het is in dat geval wel belangrijk om het hout goed schoon te maken en te inspecteren op vuil of beschadigingen. Hout Coatings is specialist in het onderhoud van houten huizen en vertelt u graag welk beits of houtverf geschikt is voor uw houten huis. Bel ons vrijblijvend voor deskundig advies op +31 (0)6 47551826.

Ook een houten huis verven? Lees hier hoe en waarmee het kan.

Planken houten huis verven