Laatste Nieuws

Schrootjes verven: Creatief de woning opfrissen

Schrootjes verven: Creatief de woning opfrissen

Wanneer u een voordelige en gemakkelijke manier zoekt om uw interieur op te frissen, is het verven van schrootjes aan het plafond of de wand een geweldig idee. Schrootjes, ofwel houten latjes, voegen karakter en warmte toe aan een kamer. Met beits kunnen deze houten elementen nieuw leven ingeblazen worden. Dat kan op verschillende manieren, en en het is mogelijk om daar heel creatief in te zijn.

Houten huis verven: 5 fouten om te voorkomen

Houten huis verven: 5 fouten om te voorkomen

Verf die snel gaat bladderen, kleuren die na een paar dagen zonlicht al fletser worden, hout dat er doods uitziet of bedolven wordt onder schimmel: niet elk pas geschilderd houten huis ziet er even mooi uit als de foto op de website. Toch zijn veel problemen goed te voorkomen. Een houten huis verven met een prachtig resultaat is voor iedereen binnen handbereik. Hieronder vijf gemakkelijk te voorkomen fouten bij het schilderen van een houten huis.

Hout impregneren: de voordeligste manier

Hout impregneren: de voordeligste manier

Onbehandeld hout impregneren voordat u gaat schilderen is van vitaal belang voor de duurzaamheid en esthetiek van een houten schuur, houten schutting of ander houtwerk in de tuin. Er zijn meerdere soorten impregneermiddelen. Door te kiezen voor een impregneermiddel dat ook beits bevat, combineert u bescherming tegen vocht, schimmels en insecten met verbeterde kleur en uitstraling. Hierdoor blijft uw houten constructie langer mooi en gaat deze langer mee.