Hout impregneren: de voordeligste manier

Hout impregneren: de voordeligste manier

Onbehandeld hout impregneren voordat u gaat schilderen is van vitaal belang voor de duurzaamheid en esthetiek van een houten schuur, houten schutting of ander houtwerk in de tuin. Er zijn meerdere soorten impregneermiddelen. Door te kiezen voor een impregneermiddel dat ook beits bevat, combineert u bescherming tegen vocht, schimmels en insecten met verbeterde kleur en uitstraling. Hierdoor blijft uw houten constructie langer mooi en gaat deze langer mee.

Impregneren is een vorm van hout behandelen met als doel om het te beschermen tegen vocht, schimmels, insecten en andere schadelijke elementen. Dit is niet alleen cruciaal voor de duurzaamheid van een houten constructie, maar zorgt er ook voor dat het houten schuurtje, het hek of de schutting er langer goed uitziet.

Hout impregneren: opties

Er zijn verschillende soorten impregneermiddelen op de markt, maar de meest voorkomende zijn op waterbasis en op oliebasis.

Impregneer op waterbasis zoals bijvoorbeeld Drywood Easyprimer is milieuvriendelijk en droogt snel. Zulke producten bieden bescherming tegen vocht en schimmels, maar hebben vaak een kortere levensduur dan impregneermiddelen met een oliebasis zoals de klassieke Jotun Visir Oljegrunning Klar. Impregneer op basis van olie penetreert dieper in het hout en gaat over het algemeen langer mee.

Combineer impregneer met beits

Een product dat hout impregneren met hout beitsen combineert, biedt het beste van twee werelden. Een goed voorbeeld hiervan is de Inno Houtbeits 2in1. Beits is een houtafwerking die het hout beschermt tegen UV-stralen, verkleuring en vroegtijdige veroudering.

Beits geeft een krachtige bescherming en voegt kleur en karakter toe aan het hout, waardoor het er aantrekkelijker uitziet. Het versterkt de natuurlijke houtnerf en geeft het hout een warme uitstraling. Bovendien biedt beits een scala aan kleuropties, zodat je de uitstraling van je houten constructie kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak en de omgeving.

Voordelen 2-in-1-houtbeits

Een 2-in-1-product toepassen is naar verhouding voordeliger en gemakkelijker dan voor impregneren en beitsen verschillende producten kopen en gebruiken. Hout impregneren en beitsen gaat tegelijkertijd. Inno Houtbeits 2in1 is in twee versies verkrijgbaar. De dekkende 2-in-1-houtbeits kan in alle RAL-kleuren worden geleverd en er is ook een eigen kleurenkaart. Ook is er een semi-transparante versie.

Wilt u meer weten over hout impregneren of het kiezen van het juiste impregneermiddel, bel ons op +31 (0)6 47551826.