Zweeds Huis Verven

zweeds huis vervenIn Almere Oosterwold, project Bolderburen, staat een houtskeletbouw woning. Deze woning was onbehandeld en moest zo snel mogelijk voorbehandeld en geverfd worden. Van te voren is er goed overleg geweest tussen de eigenaar en Hout Coatings over de kleuren en het gewenste eindresultaat. De eigenaar wilde de beste bescherming voor het huis zodat er de komende jaren niet meer omgekeken hoefde te worden qua onderhoud.

 

SAMENVATTING VAN HET PROJECT

  • Project: Zweeds huis verven
  • Soort hout: Douglas hout
  • Locatie: Almere
  • Voorbehandeling met: Jotun visir
  • Afwerking met:Jotun Demidekk Hellmatt
  • Aantal lagen: 1 laag impregneer, 2 lagen houtverf
  • Kleur RAL 1014

 

Gebruikte producten:

jotun visir

 

Jotun Visir Oljegrunning Klar: Voordat er begonnen kon worden met het dekkend afwerken met de houtverf moest het hout eerst geïmpregneerd worden. Vooral met nieuw hout is dit heel belangrijk als het hout niet voorbehandeld is. In dit geval is de Jotun Visir gebruikt, deze kleurloze primer biedt bescherming tegen houtrot en schimmels. Visir bindt de losse houtvezels en zorgt voor een goede ondergrond en wordt toegepast op nieuw, verouderd en onder druk geïmpregneerd hout. De impregneer kan zowel voor dekkende beitssystemen als voor transparante beitssystemen gebruikt worden.

 

jotun demidekk hellmatt

 

Jotun Demidekk Helmatt: Hout Coatings adviseerde voor de beits Jotun Demidekk Ultimate Helmatt. Dit is een duurzame, perfect dekkende beits die de houtstructuur accentueert. Zo komt de natuurlijke look van het hout helemaal tot zijn recht. Zeker bij Zweedse huizen willen de eigenaren het unieke karakter van het hout graag bewaren. Ultimate Helmatt is dan een uitstekende keuze. Het product is bovendien gemakkelijk aan te brengen. Wie het huis hiermee behandelt, hoeft zich jarenlang geen zorgen te maken over groot onderhoud. 

 

 

Uitvoering: Verven van een Douglas houten huis

Het Zweeds huis was nog volledig onbehandeld en moest als eerste worden geïmpregneerd met een impregneermiddel. Het gebruik van een impregneermiddel is belangrijk voor het tegengaan van houtrot en schimmels. Het product wat hiervoor gebruikt is, Jotun Visir, is met een roller en kwast aangebracht. Nadat de Visir droog was kon de houtverf aangebracht worden. De juiste keuze van de producten is bepalend voor het eindresultaat maar ook voor de bescherming die de beits biedt. In dit geval werd er gekozen voor de Jotun Demidekk Helmatt. Deze houtverf is 2 keer aangebracht met kwast en roller.

 

Tip van de Specialist

  • Zeer belangrijk voor een goed eindresultaat van is dat de ondergrond droog, stof- en vetvrij is. uw houten oppervlakte moet eerst goed gereinigd worden met een reinigingsmiddel, ( sterk ontvettende zeep) en water. Wel handschoen gebruiken want de zeep onttrekt al het vet uit je handen. 

 

Gekozen kleuren:

Voor de keuze van de kleuren werd samengewerkt met een styliste. Die zorgde ervoor dat alles mooi harmonieerde. Uiteindelijk werd er voor dit huis kleur RAL 1014 gekozen. De vele andere huizen in de wijk hebben allemaal verschillende kleuren Zo kom je nu in de Hollandse polder een bont Scandinavisch ogend ecodorp tegen met zowel gele, grijze, en de typisch Zweedse roodbruine tinten. 

 

     
RAL 1014
Ivoorkleurig - 1 laag
  RAL 1014
Ivoorkleurig - 2 lagen
  RAL 1014
Ivoorkleurig - 3 lagen
  RAL 1014
Ivoorkleurig - Dekkend

 

Persoonlijk advies:

Het verven van een houten huis is een aardige klus en vergt wel de nodige voorbereiding en de juiste producten. Wij kunnen u adviseren over de juiste producten, de juiste hoeveelheid en de juiste aanpak.