Zweeds huis verven in Ecodorp Bolderburen

In Bolderburen staan 22 Zweedse huizen allemaal houtskeletbouw. Hout Coatings adviseerde iedere eigenaar hoe het beste hun Zweeds huis te verven. 

Het idee voor het ecodorp komt van Jessika Kersting. Samen met haar man Martin Qvist bouwt ze al jaren Zweedse houten huizen in Nederland, onder de naam Huisje van Hout. Bolderburen is genoemd naar een plaats uit een boek van kinderboekenschrijfster Astrid Lindgren.

Gelegen tussen Almere en Zeewolde is Bolderburen ontworpen als een plek waar je landelijk kunt wonen met een kleine ecologische voetafdruk. "Dat sprak blijkbaar veel mensen aan, want de animo was groot", vertelde Jessika aan de nieuwssite nu.nl. 

Zweeds huis verven met: Jotun Demidekk Ultimate Helmatt

Zweedse huizen zijn zoals alle houten woningen gebaat bij duurzame bescherming. Die krijg je door het hout, zoals douglashout, tijdig te behandelen met geschikte houtverf en beits.

Hout Coatings adviseerde voor de verf Jotun Demidekk Ultimate Helmatt. Dit is een duurzame, perfect dekkende beits die de houtstructuur accentueert. Zo komt de natuurlijke look van het hout helemaal tot zijn recht.

Zeker bij Zweedse huizen willen de eigenaren het unieke karakter van het hout graag bewaren. Ultimate Helmatt is dan een uitstekende keuze. Het product is bovendien gemakkelijk aan te brengen. Wie het huis hiermee behandelt, hoeft zich jarenlang geen zorgen te maken over groot onderhoud.

Houten huizen in zelfvoorzienend ecodorp

In de houten huizen in Bolderburen wonen mensen met verschillende achtergronden. Wat ze bindt is dat ze graag ontspannen en comfortabel willen wonen, zonder de stress van de grote stad.

Het ecodorp van Huisje van Hout heeft een eigen waterzuivering, wateropvang en energievoorziening. Er komen moestuinen met fruitbomen en scharrelkippen: Bolderburen wordt een volledig zelfvoorzienend dorp met een eigen karakter. En een bijzondere look!

Vrijblijvend advies

Hout Coatings is al meer dan tien jaar de online-specialist voor dit soort verf en werd al in een vroeg stadium bij het project betrokken. Voor de keuze van de kleuren werd samengewerkt met een styliste. Die zorgde ervoor dat alles mooi harmonieerde. Uiteindelijk werd voor 14 verschillende kleuren gekozen. Zo kom je nu in de Hollandse polder een bont Scandinavisch ogend ecodorp tegen met zowel zachtgroene, grijsblauwe, gele en de typisch Zweedse roodbruine tinten.

Hout Coatings is trots hieraan een bijdrage te hebben mogen leveren.

Zweeds huis verven Bolderburen