Vurenhout verven - Houten vakantiehuis

Vurenhouten vervenVurenhout verven met producten van Jotun of Inno Coatings is een slimme, duurzame keuze. Het hout blijft vele jaren mooi. Een bewijs hiervoor is dit houten vakantiehuis in Zeewolde. De eigenaren van deze vurenhouten woning (te huur via bijhetbos.nl) gaan zelfs een stapje verder. Ze verven het hout haast elke vijf jaar. Zo blijft het huisje er echt als nieuw uitzien.

Zo vaak opnieuw je houten huis verven is op zich niet per se nodig, zolang je tenminste de topproducten van Hout Coatings gebruikt. Voor Jotun verf geldt normaal een onderhoudsinterval tot twaalf jaar. Lokale omstandigheden zoals het weer of luchtvervuiling kunnen die tijd wel wat inkorten. Maar ook dan behoort deze verf tot de meest duurzame op de markt.

Wat deze verf zo geschikt voor vurenhout is de combinatie van elasticiteit, UV- en weerbestendigheid. De verf beweegt mee op het hout dat door temperatuur krimpt of uitzet. Speciale ingrediënten zorgen ervoor dat de kleur mooi blijft en schimmels en algen geen vat krijgen op het hout.

 

Samenvatting van het project

  • Project: Houten vakantiehuis verven
  • Soort hout: Vurenhout
  • Locatie: Zeewolde
  • Voorbehandeling: ontvetten met St Marc
  • Afwerking met: Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg
  • Kleuren: Jotun 4129 Aftenstemning

 

Gebruikte producten

Jotun demidekk ultimate tackfarg

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg: Dit product van Jotun wordt vaak gebruikt voor vurenhout verven. Deze beits is dekkend, elastisch en is gemakkelijk te verwerken. Met de juiste verwerking en voorbereiding geeft dit product een onderhoudsinterval van wel 12 jaar. Deze beits kan in alle RAL en NCS kleuren gemengd worden. U kunt ook kleuren kiezen van de Jotun Demidekk Ultimate kleurenkaart

 

 

Uitvoering: vurenhout verven

De klant koos voor de Jotun-producten na overleg met Hout Coatings. De reden was dat Scandinavische woningen een elastische verf nodig hebben die meebeweegt met het hout. De houtverf van Jotun voldoet hieraan. De adviseur van Hot Coatings kwam persoonlijk het huis bekijken. De verf werd snel geleverd.

Het voorbereidende werk bestond uit ontvetten met het schoonmaakmiddel van St Marc, waarna de houten geveldelen werden afgespoeld met een tuinslang. Het echte vurenhout beitsen kon daarna beginnen. De Jotun-verf werd goed geroerd en daarna met een grote kwast aangebracht. Het werk ging vanwege onbestendig weer wel in enkele fases.

De klant is bijzonder tevreden. En ook de gasten van het vakantiehuis zijn positief. Zij vinden het houten huis heel gezellig. Het ziet er warm uit en dat komt door de gekozen producten en kleur.

 

Vurenhout beitsen

 

Tip van de specialist

  • Gaat u vurenhout verven, dan adviseren wij voor het beste resultaat minimaal twee lagen. Drie lagen beits geeft een nog betere dekking en is met name aangeraden bij nieuw hout. Zijn de houten geveldelen nog niet gemonteerd? Breng dan rondom één laag verf aan. Indien nodig wel vooraf impregneren. Hierna kan het houten worden gemonteerd en afgewerkt. Plan de schilderklus wel zorgvuldig. Vurenhout verven doet u het best bij rustig, droog en niet te zonnig weer. Dit versnelt het drogen en voorkomt blaarvorming.

 

Gekozen kleur

De klant koos als hoofdkleur voor Jotun 4129 Aftenstemning, een warmblauwe tint uit het Jotun-gamma. Bij Hout Coatings kunnen we alle NCS- en RAL-kleuren leveren, evenals de eigen kleuren van Jotun. Elke bestelling wordt op maat van de klant gemaakt, dus hebben we alle kleuren in voorraad.

           

Jotun 4129
aftenstemning

     
 
   

 

Persoonlijk advies over vurenhout verven

Vuren verven vergt de nodige voorbereiding en de juiste producten. Wij kunnen u adviseren over de beste houtverf, hoeveel verf u nodigt heb en hoe u een vurenhouten huis verft zonder problemen. Met onze 20 jaar ervaring hebben we al duizenden projecten en huizen begeleid. Duurzaam houten huizen behandelen is waar wij voor staan.