Vurenhout verven - Houten huis

Vurenhout vervenEen houten huis van vurenhout verven kan met veel verschillende producten. Vaak gaat het hierbij om houten huizen die "kant-en-klaar" zijn gekocht bij een leverancier van houtbouw. De ene keer wordt het hout geïmpregneerd geleverd, de andere keer niet. Deze klant van Hout Coatings koos voor een oplossing waarbij impregneren en verven werd gecombineerd.

De klant kocht het huis bij Scanabouw, een van de grootste leveranciers van Scandinavisch geïnspireerde houten huizen in Nederland. Het huis was uitgevoerd in vurenhout. Het werd geleverd zonder dat het hout was geïmpregneerd. De klant wilde hier zelf voor zorgen. Niet impregneren was geen optie. Dan is het hout namelijk snel versleten en is de kans op houtrot reëel.

Om zowel werk als kosten te besparen koos de klant voor een verf waaraan een impregneermiddel was toegevoegd. Het alternatief was eerst impregneren en daarna twee lagen verven. Zulke 2-in-1-producten worden steeds populairder, en zijn bij uitstek geschikt voor grote oppervlakken buiten, maar kunnen ook binnenshuis worden toegepast.

 

Samenvatting van het project

  • Project: Houten hout
  • Soort hout: Vurenhout
  • Locatie: Gemert
  • Voorbehandeling an afwerking: Teknos Drywood Verf voor Hout Master
  • Kleuren: NCS 0502-Y (logs), NCS 2803-G99y (bovenkant), RAL 7016 (dakrand)

 

Gebruikte producten

Teknos Drywood Verf voor Hout Master

 

Drywood Verf voor Hout Master is een watergedragen glanzende sneldrogende systeemverf. Voor binnen en buitentoepassing op houten geveltimmerwerken en op boeidelenen, windveren, gootbetimmering, etc. Het product is geschikt voor nieuwbouw en onderhoudsschilderwerk. Drywood verf voor Houtmaster heeft een zeer goede dekking, zeer goede vulling en is zeer snel droog. De master is dampopen en is zeer elastische. Kleurvast en glansbehoud. Een vergelijkbaar product met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding is Inno Houtbeits 2-in-1.

 

 

Uitvoering: houten huis van vurenhout verven

Het vurenhout was kaal en onbehandeld geleverd. Door te kiezen voor Teknos Drywood Verf voor Hout Master, was apart impregneren niet nodig en kon de klant gelijk aan de slag. Hij bracht twee lagen aan en gebruikte hiervoor drie verschillende kleuren. Bij de werkzaamheden kwam hij geen problemen tegen. Voor binnen koos de klant Jotun Panellakk, een kleurloze transparante beits die de stoere logs nog laat zien. Op de vloer werd Trestjerner Gulvlakk aangebracht, een slijtvaste blanke lak.

 

Houten huis beitsen

 

Tip van de specialist

  • Gaat u nieuw vurenhout verven, schuur het dan altijd op. Wij adviseren korrel 100 voor eerder behandeld hout en korrel 160 voor nieuw hout. Opgeruwd hout bevordert de hechting van de beits. Schuurpapier (of een schuurmachine) is wel altijd beter dan een staalborstel, omdat de laatste metaal kan achterlaten. Bij eerder geverfd hout is het belangrijk de oude lagen zoveel mogelijk weg te schuren. Laat zeker geen loshangende stukken zitten.

 

Gekozen kleuren

De klant koos buiten voor een combinatie van gebroken wit, grijs en antraciet. Hierbij vertrouwde hij op kleuren van de NCS- en RAL-systemen, universele kleursystemen die over de hele wereld worden gebruikt. Wij kunnen alle NCS- en RAL-kleuren leveren.

       
NCS 0502-y
voor onderste deel gevel
 

NCS 2803-g99y
bovendeel gevel

  RAL 7016 Antraciet
voor dakrand 
   

 

Persoonlijk advies over vurenhout verven

Vuren verven vergt de nodige voorbereiding en de juiste producten. Wij kunnen u adviseren over de beste houtverf, hoeveel verf u nodigt heb en hoe u een vurenhouten huis verft zonder problemen. Met onze 20 jaar ervaring hebben we al duizenden projecten en huizen begeleid. Duurzaam houten huizen behandelen is waar wij voor staan.