Douglas Verven - Houten Tuinhuis

douglas verven - tuinhuisKlein of groot: elk houten huis heeft bescherming nodig. Ook een tuinhuis. Deze klant wilde zijn nieuw gebouwde houten tuinhuis verven met een houtverf zodat het langdurig beschermd zou worden. Het ging hierbij om douglashout.

De leverancier van het hout had al eerder gewerkt met Hout Coatings. Hij raadde aan om met ons contact op te nemen. Het hout was al geïmpregneerd en we adviseerden het af te werken met Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg, de populairste en meest gebruikte houtverf ter wereld. Deze is bij uitstek geschikt voor douglas beitsen.

Als u een houten tuinhuis niet behandelt, krijgen vocht en vuil vrij spel. Op termijn leidt dit tot houtrot, beschadigingen en instabiliteit. Dit gaat sneller dan veel mensen denken. Daarom adviseren we een nieuw houten huis zo snel mogelijk te beitsen.

 

Samenvatting van het project

  • Project: Houten tuinhuis verven
  • Soort hout: Douglas
  • Locatie: Winschoten
  • Voorbehandeling: Geïmpregneerd nieuw hout
  • Afwerking met: Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg
  • Kleur: RAL 9005

 

Gebruikte producten

Jotun demidekk ultimate tackfarg

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg: Dit product van Jotun wordt heel vaak gebruikt voor douglas verven. Deze beits is dekkend, elastisch en is gemakkelijk te verwerken. Met de juiste verwerking en voorbereiding geeft dit product een onderhoudsinterval van wel 12 jaar. Deze beits kan in alle RAL en NCS kleuren gemengd worden. U kunt ook kleuren kiezen van de Jotun Demidekk Ultimate kleurenkaart.

 

 

Uitvoering: houten tuinhuis verven

Het ging om een gloednieuw tuinhuis met geïmpregneerd douglashout, voorbehandeld door de leverancier. Het hout was schoon en glad, en de klant heeft het oppervlak niet geschuurd. De Jotun Demidekk Ultimate-beits ging er gelijk op met een kwast. De eigenaar van het houten tuinhuis vond dit het gemakkelijkst werken. Voordeel van een kwast is dat de verf goed gelijkmatig te verdelen is. Hij voerde het werk uit samen met zijn vrouw.

Over het eindresultaat zijn ze dik tevreden. De dekkende beits geeft een mooie zijdeglans afwerking aan het houten tuinhuis. Beitsen blijft bij Jotun bovendien beperkt, omdat de verflaag jaren mee gaat, mits juist aangebracht. Een duurzame oplossing met een prachtig resultaat.

 

Douglas tuinhuis beitsen

 

Tip van de specialist

  • Een houten tuinhuis verven kan pas als het hout droog, stof- en vetvrij is. Tuinhuizen zijn kwetsbaar, omdat het hout altijd buiten staat en vaak omringd wordt door groen. Meestal is water en sop voldoende voor de reiniging. Gebruik anders een speciaal schoonmaakmiddel. Vermijd een staalborstel. Deze kan metaal achterlaten dat gaat roesten.

 

Gekozen kleur

RAL 9005 staat bekend als gitzwart. Zelfs bij zwart zijn er in het RAL-kleursysteem meerdere varianten. RAL 9005 wordt beschouwd als de donkerste, en geeft het hout een eigentijdse uitstraling. We zien deze populaire diepzwarte kleur vaak gebruikt worden voor houten gevels, kozijnen, luiken en deuren. En ook houten tuinhuizen.

             
RAL 9005
Gitzwart
           

 

Persoonlijk advies over tuinhuis verven

Een houten tuinhuis verven of douglas verven vergt de nodige voorbereiding en de juiste producten. Wij kunnen u adviseren over de beste houtverf, hoeveel verf u nodigt heb en hoe u een houten tuinhuis verft zonder problemen. Met onze 20 jaar ervaring hebben we al duizenden projecten en huizen begeleid. Wij staan ook u als specialisten in houten huizen verven graag te woord.