Terras Beitsen

terras beitsenIn het volgende project is er een terras gebeitst met de Terrasslasyr van Jotun. Het terras is 3 jaar geleden gebouwd, was onbehandeld en alleen geïmpregneerd vanuit de fabriek. Zoals u ziet op de foto waren er al aardig wat sporen te zien van de weersinvloeden zoals vocht en UV-straling. Het hout was uitgedroogd en er kwamen steeds algen op, ondanks dat het terras vaak werd schoongemaakt. Het was tijd om het hout te behandelen met een beits. Wilt u ook weten hoe u het beste een houten terras moet beitsen?

 

Samenvatting van het project

 • Project: terras beitsen
 • Soort hout: Geïmpregneerd vurenhout
 • Locatie: Zoetermeer
 • voorbehandeling: Jotun Kraftvask
 • Afwerking: Jotun Terrasslasyr
 • Aantal liter gebruikt: 2 x 3 liter Jotun Terrasslasyr
 • Aantal lagen: 1 laag
 • Kleur van de beits: 9710 Terrassegrå
 • Oppervlak van het terras: Ca. 50 m2
 • Tijd gebruikt: 2 dagen

 

Gebruikte beitsen

jotun demidekk terrasslasyr

 

Jotun Demidekk Terrasslasyr: Een vraag die we vaak gesteld krijgen is "welke beits is geschikt voor het beitsen van mijn terras". In dit geval is er gekozen voor de Jotun Demidekk Terrasslasyr. Dit product is uitstekend geschikt voor buiten gebruik, het beschermen van het hout en niet onbelangrijk, het is slijtvast. Belangrijk bij de keuze van een beits voor een terras is namelijk dat het ook slijtvast moet zijn, er wordt vaak op gelopen of er wordt met tuinmeubels heen en weer geschoven. De kleur die gekozen is is de 9710 "terrassegrå" van Jotun. Deze beits van Jotun is gemakkelijk aan te brengen en is op waterbasis. Bij het aanbrengen kan men merken dat het veel dunner is dan gewone dekkende beits. Mede hierdoor is het gemakkelijk te verdelen en gemakkelijk aan te brengen.

 

jotun kraftvask

 

Jotun Kraftvask: Voor het schoonmaken van het hout werd de jotun kraftvask gebruikt. Dit is een effectief schoonmaakmiddel voor zwaar vervuilde oppervlakken die overgeschilderd moeten worden zoals dit terras. De kraftvask geeft een iets matte uitstraling na de behandeling. Lees voor het gebruik goed het datasheet van dit product. In het datasheet staat hoe u het product moet verdunnen en waar op te letten bij het gebruik.  Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.

 

 

Uitvoering: Terras transparant beitsen

Voordat er begonnen kon worden met beitsen is het houten terras eerst goed schoon gemaakt. Er werd gebruik gemaakt van de Jotun kraftvask omdat het terras erg vervuild was. De kraftvask is verdund zoals in het datasheet staat en is aangebracht op een droge ondergrond. Met een harde bezem is de ondergrond nog grondig na geborsteld en hierna is het met schoon water afgespoeld. 

Er is gekozen om de volgende dag pas te beginnen met beitsen. Het hout moest eerst goed drogen voordat de beits aangebracht kon worden. Houdt hier dus rekening mee als u uw terras gaat beitsen. De Jotun Terrasslasyr kan aangebracht worden met een kwast of roller. In dit geval is er gekozen voor een kwast. Er zaten aardig wat knoesten in het hout, met een kwast was het hierdoor gemakkelijker om de beits gelijk te verdelen. De weersverwachting voor die dag was dat het 25 graden zou worden en er is voor gekozen om vroeg in de ochtend te beginnen. Als de beits wordt aangebracht op een te warme ondergrond droogt de beits te snel waardoor er verschil kan ontstaan in eindresultaat. Belangrijk is ook dat de beits gelijk verdeeld wordt. Is er verschil in laagdikte dan zal dit te zien zijn in de kleur, hoe dikker de laag hoe sterker de kleur.De beits is 1 keer aangebracht en is stofdroog na 4 uur.

 

 

Tip van de specialist

 • Zorg ervoor dat u geen overlap krijgt bij het aanbrengen. Dat wil zeggen: maak de plank af waar u mee bezig bent, anders droogt de beits verschillend op en is er kans op kleurverschil.
 • U kunt de Terrasslasyr aanbrengen met een roller of een kwast, maar een kwast geeft een beter resultaat omdat u de beits gemakkelijker kunt verdelen en dus geen overlap krijgt.

 

Gekozen beits kleur

In dit geval is er gekozen voor de kleur 9710 "terrassegrå van de jotun kleurenkaart. U kunt alle kleuren van de Terrasslasyr vinden onder beits-kleuren. Deze kleur in combinatie met deze beits geeft een soort greywash effect aan het hout.

 

Bel gerust

Een goede voorbereiding en keuze van de juiste producten is beslissend voor het eindresultaat. Er zijn vele mogelijkheden qua producten en kleurencombinaties. Laat u van te voren goed informeren over de mogelijkheden.  Bel direct voor gratis, deskundig productadvies: 06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw terras beitsen via ons contactformulier.