Schutting beitsen

schutting beitsenEen schutting rood beitsen is geen probleem als de juiste beits gebruikt wordt. Deze Douglas schutting is door de klant zelf uitgevoerd en Hout Coatings heeft de producten mogen leveren. Om een mooi resultaat te krijgen is het belangrijk dat het Douglas hout van te voren goed voorbereidt wordt. Dat wil zeggen dat het hout schoon en geschuurd moet zijn. De klant heeft het project zelf uitgevoerd in 2021. In dit project beschrijven we welke producten er zijn gebruikt en hoe het project is uitgevoerd.

 

Samenvatting van het project

  • Project: Schutting rood beitsen
  • Soort hout: Douglas
  • Gebruikt producten: Jotun Terrasslasyr
  • Aantal liter gebruikt: 1 x 3 liter Jotun Terrasslasyr
  • Aantal lagen: 2 lagen
  • Kleur van de beits: 2006 Husmannsrod
  • Aplicateur: Zelf uitgevoerd

 

Gebruikte producten:

jotun demidekk terrasslasyr

 

Jotun Demidekk Terrasslasyr: Is een product welke vaak gebruikt wordt voor het beitsen van een schutting. Deze beits is een watergedragen, semi transparante houtbeits die een uitstekende bescherming aan het hout biedt. Het product is waterafstotend, voorkomt scheuren in het hout en bevat bestanddelen tegen de schadelijke effecten van UV licht, schimmels en houtrot. Deze beits is dus semi transparant wat wil zeggen dat de beits de ondergrond niet helemaal dekt, de kleur van de ondergrond blijft dus iets zichtbaar. 

 

 

Uitvoering: Douglas houten schutting rood beitsen

Voordat er begonnen kon worden met het rood beitsen van de schutting was het belangrijk dat de schutting goed voorbereidt werd. De oude beits moest verwijderd worden en eventuele oneffenheden moesten gerepareerd worden. Bovendien is het belangrijk dat het oppervlak schoon was voordat de beits aangebracht werd. In dit geval was het niet nodig om het hout voor te behandelen met een impregneer.

Nadat de schutting was schoongemaakt en geschuurd is de beits aangebracht. In totaal zijn er 2 lagen aangebracht met een kwast en een roller. In verband met de droogtijden hebben wij doorverwezen naar het datasheet van de terrasslasyr. 

 

Tip van de specialist

  • U kunt de beits aanbrengen met een roller of een kwast, maar een kwast geeft een beter resultaat omdat u de beits gemakkelijker kunt verdelen en dus geen overlap krijgt.
  • Heeft u te maken met onbehandeld nieuw hout dan is het een goed idee om het hout voor te behandelen met een impregneermiddel.

 

Schutting Rood Beitsen - De Beits Kleuren

Bij het rood beitsen van deze schutting is gebruik gemaakt van de kleur 2006 Husmannsrod. Er zijn echter vele beits kleuren waar u uit kunt kiezen.

             
Jotun 2006
Husmannsrod
           

 

Persoonlijk advies

De juiste producten vinden is erg belangrijk en is niet altijd gemakkelijk. Laat u adviseren, wij delen graag onze ervaring en kennis met u. Wij kunnen u helpen met productkeuze, aantal liters en het aanpak van uw project. Bel ons op 06-47551826 of neem contact met ons op via ons contactformulier