Red cedar verven - Houten huis

red cedar vervenRed cedar verven voorkomt dat het hout lelijk wordt en op een onregelmatige manier vergrijst. Houten huizen blijven met een behandeling met beits lang mooi en behouden hun waarde. Maar het is wel zaak de juiste producten te gebruiken. Dat ondervond onze klant in Bunschoten-Spakenburg.

Tien jaar geleden behandelde de eigenaar de houten gevelbekleding van het huis met Olympic Stain-olie. Dit gaf op zich wel bescherming, maar omdat deze olie heel vet was, hield het hout veel vuil vast. Daardoor zag het huis er op den duur vies uit.

De klant wendde zich tot Hout Coatings met de vraag of red cedar verven een optie was, en zou voorkomen dat het hout vuil vast bleef houden. Hij kreeg het advies Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg te gebruiken. Deze heeft een lange levensduur, blijft jaren op kleur en behoeft weinig onderhoud.

 

Samenvatting van het project

  • Project: Houten huis vevren
  • Soort hout: Western red cedar
  • Locatie: Bunschoten-Spakenburg
  • Voorbehandeling: schoonmaken, daarna Jotun Visir Klar
  • Afwerking met: Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg
  • Kleuren: RAL 7016

 

Gebruikte producten

Jotun demidekk ultimate tackfarg

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg: Dit product van Jotun wordt vaak gebruikt voor red cedar verven. Deze beits is dekkend, elastisch en is gemakkelijk te verwerken. Met de juiste verwerking en voorbereiding geeft dit product een onderhoudsinterval van wel 12 jaar. Deze beits kan in alle RAL en NCS kleuren gemengd worden. U kunt ook kleuren kiezen van de Jotun Demidekk Ultimate kleurenkaart. Wilt u weten of deze beits over bestaande beits lagen heen gebeitst kan worden of wilt u weten of dit product geschikt is voor uw houten huis? Neem dan vrijblijvend contact op, wij adviseren u graag.

 

jotun visir

 

Jotun Visir Oljegrunning Klar: Impregneermiddel voor red cedar en andere houtsoorten. Visir Oljegrunning Klar bindt losse houtvezels en kan worden toegepast op nieuw, verouderd of geïmpregneerd hout. Ontworpen voor buiten met speciale toevoegingen om bescherming te bieden tegen houtrot en schimmels. De bijzondere pigmentatie beschermt het hout tegen schadelijke UV-licht en is kleurloos. Wordt toegepast als voorbehandeling voor zowel transparante als dekkende verfsystemen.

 

 

Uitvoering: houten huis van red cedar verven

Het red cedar hout moest eerst zo veel mogelijk verlost worden van de olieresten. De klant begon daarom met een grondige schoonmaakbeurt met een zeepoplossing. Plank voor plank werd het hout onder handen genomen met een schuursponsje. Toen alles eenmaal schoon was, bracht de klant een laag Jotun Visir Klar aan als impregneermiddel.

Vervolgens werden alle planken zorgvuldig geverfd met brede kwasten. In totaal ging het om een oppervlak van 100 vierkante meter. De klant voerde alles zelf uit. Bij de uitvoering waren geen noemenswaardige problemen.

Red cedar beitsen

 

Tip van de specialist

  • Western red cedar is een houtsoort die natuurlijk vergrijst. Veel mensen vinden dit mooi, maar het proces is nogal afhankelijk van zonlicht. De gevel die het meeste UV-straling krijgt, vergrijst het snelst. Dit kan ertoe leiden dat de voorkant van een red cedar huis veel grijzer is dan de achterkant of andersom. Door het hout te behandelen met een semi-transparante of dekkende houtverf wordt dit voorkomen en ziet het hout er overal hetzelfde uit.

 

Gekozen kleur

De klant koos voor RAL 7016. Deze populaire kleur staat ook bekend als antracietgrijs. Het is een donkere soort grijs die wat meer naar zwart neigt. Hierdoor is vuil niet zo goed zichtbaar en behoudt het hout zijn natuurlijke schoonheid.

             
RAL 7016
Antracietgrijs
     
 
   

 

Persoonlijk advies

Het verven van een houten huis met planken van western red cedar vergt voorbereiding en de juiste producten. Wij kunnen u adviseren over de beste red cedar houtverf, hoeveel verf u nodig hebt en hoe u uw huis verft zonder problemen. Met onze 20 jaar ervaring hebben we al duizenden projecten en houten huizen begeleid. Wij staan ook u als specialisten in red cedar verven graag te woord. Neem gerust vrijblijvend contact op 06-47551826, of via ons contactformulier als u mee informatie wilt over een huis verven.