Eiken beitsen - Houten huis

Eiken beitsen - Houten huisEen gevel van eiken beitsen: dat kan met dekkende beits maar ook met semi-transparante beits. Deze klant in Ermelo koos voor het laatste. Hij ging zijn houten huis verbouwen en verving daarbij de deels vergane houten gevel door een nieuwe in eikenhout. Dit had gevolgen voor de kleurkeuze. We leggen het hieronder uit.

Een houten huis behandelen met beits verlengt de duurzaamheid, en dus het woonplezier. De klant nam dan ook de juiste beslissing toen hij beits uitzocht voor de nieuwe eiken gevelbekleding.

Na contact met Hout Coatings koos hij voor Jotun Trebitt. Dit is een semi-transparante beits van hoge kwaliteit. Deze heeft een kleur, maar omdat de beits half doorzichtig is, wordt het eindresultaat een combinatie van de beitskleur en de oorspronkelijke houtkleur.

 

Samenvatting van het project

  • Project: Houten huis van eiken beitsen
  • Soort hout: Eiken gevelbekleding
  • Locatie: Ermelo
  • Voorbehandeling: schuren
  • Afwerking met: Jotun Trebitt
  • Kleuren: Jotun 934 silbergrau hell

 

Gebruikte producten

Jotun Trebitt beits voor eikenhoutJotun Trebitt: Transparante impregnering en houtstabilisator voor buiten gebaseerd op alkydhars, talolie en Chinese houtolie. De beits dringt diep door in het hout en heeft daardoor een goede hechting. Jotun Trebitt Transparant kan toegepast worden op nieuw, voorheen gebeitst of geïmpregneerd hout en is uitstekend geschikt voor poreuze ondergronden of verweerde oppervlakken. De buitenbeits is door zijn samenstelling en hoge vaste stofgehalte zeer waterafstotend en geeft een effectieve bescherming tegen houtrot, schimmels en zwam.

 

 

 

Uitvoering: houten huis van eiken beitsen

De eiken gevelbekleding was nieuw, waardoor een grondige schoonmaakbeurt niet nodig was. Wel moest het oppervlak geschuurd worden. Een voordeel van Trebitt is dat het een 2-in-1-product is. Een apart impregneermiddel of primer was dus niet nodig. De klant bracht twee lagen Trebitt aan met een blokkwast. Hij vond het een gemakkelijk aan te brengen product dat mooi uitvloeit. Vooraf hoopte hij op een natuurlijke, verzorgde look en dat is ook precies wat hij kreeg. Hij was dan ook erg tevreden. Trebitt heeft sterke beschermende eigenschappen. De klant gaat er van uit dat hij de komende 6-7 jaar niet opnieuw moet beitsen.

 

Eiken beitsen - houten huis

 

Tip van de specialist

  • Eikenhout vergrijst met de jaren. Omdat dit afhangt van zonlicht, is de vergrijzing niet regelmatig over de hele gevel: waar meer zonlicht op valt, vergrijst sneller. Door eikenhout te behandelen met een semi-transparante beits in een grijze kleur zullen er geen lichtere, sneller vergrijsde vlekken ontstaan. Zo ziet de vergrijzing er over het hele oppervlak natuurlijker en mooier uit.

 

Gekozen beits kleuren

De klant nam bovenstaande tip ter harte en koos voor de Jotun-kleur 0934 silbergau hell. Deze zilvergrijze tint geeft Trebitt een soort grey wash-effect. Ga je hiermee bruin eiken beitsen, krijg je een diepe grijsbruine tint en voorkom je dat het bruin na enkele jaren lelijke grijze plekken vertoont.

           
Jotun 0934
Silbergrau hell
           

Meer weten over welke kleuren mogelijk zijn? Hier zijn alle beits kleuren.


Persoonlijk advies

Het beitsen van een houten huis met eiken gevelbekleding is een aardige klus en vergt de nodige voorbereiding en de juiste producten. Wij kunnen u adviseren over de beste eiken beits, hoeveel verf of beits u nodigt heb en hoe u uw huis beitst zonder problemen. Met onze 20 jaar ervaring hebben we al duizenden projecten en huizen begeleid. Wij staan ook u als specialisten in houten huizen beitsen graag te woord.

Neem gerust vrijblijvend contact op 06-47551826, of via ons contactformulier als u mee informatie wilt over een huis beitsen.