Douglas Verven - Loghouse

douglas verven - loghouseDit project gaat over Douglas behandelen, waar een loghouse dekkend wordt geverfd. Door dit houten loghouse dekkend te verven zorgde voor een geheel nieuwe uitstraling. Deze logbouw (met Douglas hout) zag er door verwaarlozing en achterstallig onderhoud heel slecht uit. We gingen samen met de eigenaar aan de slag om uit te kijken hoe dit huis weer een frisse, nieuwe uitstraling kon krijgen. Wilt u meer weten? 

 

Samenvatting van het project:

  • Project: Douglas Verven - Loghouse
  • Soort hout: Douglas hout
  • Voorbehandeling: schoonmaken en schuren
  • Afwerken met: Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg en Jotun Demidekk Vindu
  • Aantal lagen: 2 lagen
  • Kleur: RAL 9010 en RAL 7031
  • Tijd gebruikt: 2 dagen door eigen applicateur
  • Aantal liter gebruikt: 5 x 10 liter Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg en 2 x 3 liter Demidekk Vindu

 

Gebruikte producten:

Jotun Demidekk Vindue

 

Jotun Demidekk Vindu: Deze houtverf is speciaal geschikt voor het verven van kozijnen en deuren. Vergeleken met de Demidekk Ultimate wordt deze beits iets harder waardoor scherpe kanten strakker worden, en dus meestal aanbevolen wordt voor kozijnen, posten enz. In dit geval werd deze dus aanbevolen voor het Douglas behandelen. De verf is gemakkelijk aan te brengen en geeft mits juist aangebracht een onderhoudsinterval van 12 jaar. Bij nieuw hout wordt er vaak Jotun Visir als impregneermiddel aangebracht voordat deze dekkende beits wordt aangebracht. Op deze manier is het hout op de juiste manier beschermt.

 

Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg: Jotun is met zijn topproduct Jotun Demidekk Ultimate (voorheen Optimal) de ideale aanvulling. Deze beits is in Noorwegen speciaal ontwikkeld voor loghuizen zoals dit. Het is in de eerste plaats geschikt voor buitengebruik, maar ook binnen zijn er prima resultaten mee te behalen, zeker ook bij logbouw van Douglas hout. Jotun Demidekk Ultimate is een watergedragen dekkende beits en laat de houtstructuur zichtbaar. Een duurzaam resultaat dat mooi oogt is het gevolg. Door de combinatie van kwaliteiten geeft Jotun een onderhoudsarme periode van maar liefst twaalf jaar.

 

 

Uitvoering: Houten Loghouse van Douglas behandelen

De samenwerking van kwalitatief sterke producten zoals Repair Care en houtverf van Jotun zorgde ervoor dat we dit loghuis in een nieuwe jas konden steken. Uiteindelijk naar tevredenheid van de klant. Repair Care levert een pakket aan producten op het gebied van houtreparatie. De resultaten van ervan zijn tot ver over de landsgrenzen bekend en inmiddels dé maatstaf voor duurzaam houtherstel. 

Nadat het hout goed was voorbereidt en gerepareerd was kon de houtverf aangebracht worden. Voor de kozijnen en de deuren werd er Demidekk Vindu gebruikt. Deze dekkende beits is prima aan te brengen met een kwast. Voor de grotere oppervlakken werd er Demidekk Ultimate aangebracht. Beide producten zijn gemakkelijk te verwerken en drogen snel. Na 2 uur kan er al een 2e laag aangebracht worden. Is er sprake van nieuwe hout dan wordt er vaak gebruik gemaakt van een impregneermiddel. Hier wordt vaak de Jotun Visir gekozen. Wilt u meer informatie over het behandelen van nieuw hout neemt u dan contact met ons op. De verf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur. 

 

 

Tip van de specialist

  • Beits nooit als het te warm is, de houtverf kan te snel drogen en dit kan blaarvorming veroorzaken. Behandel bij voorkeur bij een temperatuur tussen de 12°C en de 25°C. De luchtvochtigheid moet het liefst onder de 65% zijn. Aan de andere kant kan koud en vochtig weer de droging belemmeren waardoor er barsten en glansverschillen kunnen ontstaan.
  • Gaat u ook uw Douglas behandelen? Zorg er dan voor dat het hout goed schoon is voordat u gaat schuren. Doet u dit niet dan wordt het vuil in het hout geschuurd en zal de houtverf niet of minder hechten

 

Gebruikte kleuren

Het kiezen van de juiste kleuren is bijna net zo belangrijk als het kiezen van de juiste producten. De uitstraling moet juiste zijn en de kleuren moeten bij elkaar passen. Een groot voordeel van de producten die bij dit projecten zijn gebruikt is dat ze te mengen zijn in vele verschillende kleuren. In dit project is er gekozen voor de kleuren RAL 9010 en RAL 7031. Een prima keuze. De Jotun demidekk Ultimate producten die zijn gebruikt geven een zijdeglans afwerking. Wilt u liever een matte uitstraling dan kunt u kiezen voor de Jotun Demidekk Ultimate Helmatt

 

Gebruikte kleuren:

             
RAL 9010
Zuiver Wit
  RAL 7031
Blauwgrijs
       

 

Bel gerust

Het beschermen van uw hout is erg belangrijk, zo ook de keuze van de juiste producten. Deze producten beschermen uw hout en geven uw huis een mooie uitstraling. Wij geven u vrijblijvend advies over de juiste producten en de juiste aanpak. Bel direct voor deskundig productadvies 06-47551826 of neem vrijblijvend contact op over Douglas behandelenvia ons contactformulier.