Douglas verven - Houten pergola behandelen

douglas verven - houten PergolaEen houten pergola is mooi en sfeervol, maar kwetsbaar: weer en wind kunnen het hout snel aantasten, en ook luchtvervuiling laat sporen na. De pergola verven is dan de juiste oplossing. Zo bent u ervan verzekerd dat deze lang in topconditie blijft.

Deze klant in Zwaag ging zijn pergola van douglas verven. Hij vroeg advies van Hout Coatings en voerde de klus zelf uit, met wat hulp van de tuinman op de laatste dag. Diezelfde tuinman had de huiseigenaar ook op Hout Coatings geattendeerd. De klant vond het prettig dat hij van ons vrijwel meteen antwoord kreeg op zijn vragen. Dat heeft flink bijgedragen aan zijn tevredenheid.

Op de rij foto's hier beneden ziet u links hoe de pergola er voor het beitsen uitzag, en op de andere foto's hoe mooi deze werd.

 

Samenvatting van het project

  • Project: Pergola verven
  • Soort hout: Douglas
  • Locatie: Zwaag
  • Voorbehandeling: Ontvetten met Jotun Kraftvask
  • Afwerking met: Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg
  • Kleuren: RAL 9001

 

Gebruikte producten

Jotun demidekk ultimate tackfarg

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg: Dit product van Jotun wordt heel vaak gebruikt voor douglas behandelen. Deze houtverf is dekkend, elastisch en is gemakkelijk te verwerken. Met de juiste verwerking en voorbereiding geeft dit product een onderhoudsinterval van wel 12 jaar. Deze beits kan in alle RAL en NCS kleuren gemengd worden. Wilt u weten of deze houtverf over bestaande verf lagen heen aangrebracht kan worden of wilt u weten of dit product geschikt is voor uw houten huis? Neem dan vrijblijvend contact op, wij adviseren u graag.

 

 

jotun kraftvask

 

Jotun Kraftvask: Hout behandelen begint met reinigen. Voor het schoonmaken van het hout werd Kraftvask gebruikt. Dit is een effectief schoonmaakmiddel voor zwaar vervuilde oppervlakken die overgeschilderd moeten worden. Dit product geeft een iets matte uitstraling na de behandeling. Lees voor het gebruik goed het datasheet van dit product. In het datasheet staat hoe u het product moet verdunnen en waar op te letten bij het gebruik.

 

 

Uitvoering pergola verven

Een pergola verven moet beginnen met een schoonmaakbeurt, en dus werd het Douglas hout eerst twee keer flink ontvet met een mengsel van Jotun Kraftvask en water, met 15 procent Kraftvask en 85 procent water. Dit werd met een drukspuit opgespoten en daarna met een vachtroller uitgewreven. Hierna is het hout in twee lagen wit geverfd.

De klant probeerde op een proefstuk verschillende rollers uit om te zien welke het best op de pergola werkte. De rollers verschilden in dikte. Uiteindelijk koos hij ervoor om de eerste laag met een blokkwast aan te zetten en gebruikte hij daarna een viltroller van 10 cm bij 5 mm om de houtverf uit te smeren. 

 

Douglas beitsen - pergola

 

Tip van de specialist

Nieuw hout moet geïmpregneerd worden. Dit dient te gebeuren voordat Jotun Demidekk of andere houtverf wordt aangebracht. Vaak is dit echter al bij de leverancier gebeurd (vraag er eventueel naar). Is dat  niet het geval, raden we een impregneermiddel aan zoals Jotun Visir Oljegrunning Klar. Let op: houtimpregneer moet in het hout dringen en mag zeker geen laag vormen. Er zijn ook producten zoals Inno Houtbeits 2in1 die impregneer en beits combineren. Apart impregneren is dan niet nodig.

 

Gekozen kleuren

RAL 9001 staat bekend als crèmewit. Het is dus niet spierwit maar heeft een heel lichte tint. RAL 9001 heeft een iets warmere uitstraling dan de andere populaire witte RAL-kleur 9010. We zien de kleur vaak gebruikt worden voor houten gevelelementen zoals kozijnen, luiken en deuren. En pergola's!

             
RAL 9001
Crèmewit
           

 

Persoonlijk advies over douglas behandelen

Douglas behandelen vergt de nodige voorbereiding en de juiste producten. Wij kunnen u adviseren over de beste houtverf, hoeveel verf of beits u nodigt heb en hoe u een pergola beitst zonder problemen. Met onze 20 jaar ervaring hebben we al duizenden projecten en huizen begeleid. Wij staan ook u als specialisten in houten huizen behandelen graag te woord. Neem gerust vrijblijvend contact op 06-47551826, of via ons contactformulier als u mee informatie wilt over een huis verven.